Terug naar het overzicht

03 december 2021

Microsoft Edge probeert te voorkomen dat u Google Chrome downloadt

Google Chrome is de populairste browser ter wereld, en dat dwingt Microsoft en anderen tot het uiterste om een deuk in de markt te maken. Microsoft Edge is vorig jaar opnieuw opgebouwd met dezelfde basis als Chrome, en het is echt goed, maar Microsoft probeert opnieuw agressief te voorkomen dat gebruikers Google Chrome op Windows downloaden.

De laatste poging van Microsoft om mensen weg te duwen van Chrome is behoorlijk passief-agressief. Zoals opgemerkt door Windows Latest, activeert Microsoft Edge, de standaardbrowser die wordt geleverd met Windows 10 en Windows 11, nu een pop-up die probeert gebruikers in de Edge-browser te houden in plaats van mee te springen met Google.

Microsoft Edge draait op dezelfde technologie als Chrome, met het toegevoegde vertrouwen van Microsoft.

Browse nu veilig

De pop-up valt duidelijk het privacy- en gegevensbeleid van Google aan, dat de afgelopen jaren door sommigen is onderzocht. Google heeft met name ook berichten in Chrome geplaatst om te voorkomen dat gebruikers aan Edge verloren gaan.

Zoals Neowin opmerkt, zijn er ook andere versies van hetzelfde bericht.

Die browser is zo 2008! Weet jij wat er nieuw is? Microsoft Edge

‘Ik heb een hekel aan geld sparen’, zei niemand ooit. Microsoft Edge is de beste browser voor online winkelen.

Microsoft Edge browser

Dit is slechts de laatste in een reeks stappen die Microsoft heeft ondernomen om zijn Edge-browser via Google Chrome en andere alternatieven te pushen. Een van de meest recente voorbeelden kwam met Windows 11, waarmee gebruikers ver uit de weg gaan om de standaardbrowser te wijzigen door standaardbrowsers te implementeren voor elke denkbare actie in plaats van een one-stop-instelling. Microsoft heeft vorig jaar ook met geweld zijn nieuwe Edge op Windows geïnstalleerd, met een paginagrote pop-up die velen boos maakte.

Bron: 9to5google

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.