Terug naar het overzicht

15 juli 2022

Microsoft Teams voegt ieders minst favoriete onderdeel van een vergadering toe

Q&A komt naar Microsoft Teams.

Je Microsoft Teams-gesprekken kunnen binnenkort een stuk interactiever worden, of je het nu leuk vindt of niet, dankzij een nieuwe toevoeging aan de service.

Het bedrijf heeft onthuld dat het werkt aan het toevoegen van vraag- en antwoordmogelijkheden (ook wel bekend als een Q & A) aan Teams-webinars en vergaderingen voor zijn videoconferentieplatform.

De toevoeging zou een heel nieuw niveau van interactiviteit en samenwerking brengen voor Microsoft Teams-oproepen, of het nu gaat om een bedrijfsbrede vergadering, een universiteitscollege of gewoon een grapje maken met een paar vrienden.

Een beetje Q&A

De functie is nog steeds in ontwikkeling, volgens de vermelding in de officiële Microsoft 365 roadmap, waarin een verwachte algemene beschikbaarheidsdatum van juli 2022 wordt vermeld, wat betekent dat we misschien niet te lang hoeven te wachten.

“Door Q&A… Organisatoren van vergaderingen kunnen een gemodereerde of niet-gemodereerde Q & A-ervaring creëren,” merkt de inzending op. Het voegt eraan toe dat Q & A beschikbaar zal zijn in Microsoft Teams-vergaderingen en webinars, maar moet worden ingeschakeld door de organisator van de vergadering.

Wanneer de functie wordt gelanceerd, is deze beschikbaar voor alle Microsoft Teams-gebruikers wereldwijd, op internet, desktop, mobiel, Android en iOS.

Het nieuws is het laatste in een lange reeks functies en upgrades die zijn toegevoegd aan Microsoft Teams om het platform slimmer en interactiever te maken voor gebruikers over de hele wereld.

Dit omvat de toevoeging van verschillende generaties avatars om u te vertegenwoordigen tijdens een gesprek met behulp van de Microsoft Teams Together-modus, die een live avatar voor elke deelnemer weergeeft.

Het bedrijf heeft ook plannen geschetst om binnenkort 3D-avatars te introduceren naast meer meeslepende Microsoft Teams-vergaderingen binnen het zogenaamde “metaverse” later in 2022.

Het bedrijf onthulde onlangs ook dat het een aantal basisgames aan Microsoft Teams zou toevoegen om gebruikers te helpen de tijd te doden terwijl ze wachten tot een oproep begint.

Verschillende titels van het Casual Games-platform van het bedrijf zullen deel uitmaken van de verhuizing, gericht op het helpen doden van een paar minuten, bijvoorbeeld als je wacht tot iemand zich bij het gesprek aansluit met een snel spelletje Connect 4.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.