Terug naar het overzicht
21 februari 2021
Microsoft Teams versus Slack versus Skype voor Bedrijven-vergelijking
We leven in het tijdperk van de virtuele ontmoeting. De COVID-19-crisis van 2020 zorgde ervoor dat videoconferenties en virtuele berichten tot ver in de toekomst een hot product zouden blijven, aangezien werken op afstand de norm is geworden in veel bedrijven.
Maar er zijn tegenwoordig veel verschillende oplossingen voor teamsamenwerking beschikbaar. In dit artikel worden Microsoft Teams en Slack vergeleken om de beste software voor teamsamenwerking van de twee te bepalen. Vervolgens kijken we naar Slack vs. Skype vs. Teams om de beste functies te vinden die door sommige of al deze platforms worden gedeeld, in een softwarevergelijking voor teamsamenwerking. Welk platform is het beste voor uw bedrijf?
Microsoft Teams versus Slack
In 2017 introduceerde softwaregigant Microsoft een geïntegreerde reeks apps, platforms en services genaamd Microsoft Teams. Hun plan was dat Teams zou uitgroeien tot de beste software voor teamsamenwerking ter wereld door een volledig geïntegreerde hub te worden, niet alleen voor chatten en samenwerken, maar ook voor videoconferenties, bellen, het delen van bestanden en meer. Het was een ambitieus plan dat alleen een wereldwijde softwaregigant kon realiseren. Hoe hebben ze het gedaan?
Tegenwoordig heeft Microsoft Teams meer dan 13 miljoen dagelijkse gebruikers en nog eens 19 miljoen die het platform wekelijks gebruiken. Dat is behoorlijk indrukwekkend in slechts twee jaar. Maar hoe verhoudt Teams zich tot instant messaging (IM) -gigant Slack, die wordt geschat op ongeveer $ 20 miljard en onlangs door Salesforce is gekocht voor bijna $ 10 miljard meer dan de taxatie?
In een head-to-head review van Microsoft Teams vs. Slack kun je zien dat Slack veel te bieden heeft. Er werd bijvoorbeeld gemeld dat Microsoft slechts vier jaar geleden overwoog om Slack te kopen. Toen dat niet lukte, heeft Microsoft meer moeite gestoken in het ontwikkelen van de chatfuncties die tegenwoordig in Teams te vinden zijn.
Maar in een softwarevergelijking voor teamsamenwerking neemt Slack het op tegen Microsoft op slechts één belangrijk gebied, en dat is IM. Slack werd gelanceerd in 2014 en versloeg daarmee Microsoft in hun IM-game met drie jaar. Volgens zijn geschiedenis had Slack onmiddellijk succes en ontving het 8.000 gebruikers op de eerste dag en nog eens 15.000 in de tweede week dat het werd gelanceerd. Dat eerste jaar groeide de app met 5 tot 10% per week. Slack breidde zijn product in de loop van de tijd uit door te integreren met Google Drive, Asana, GitHub, Zapier en Salesforce. Deze platformintegraties maakten een beter beheer van klant- en contentrelaties, documentbeheer en samenwerking en zelfs codeversiebeheer mogelijk.
Interessant genoeg was het de wereld van software-engineering die verliefd werd op Slack. Bij het vergelijken van Microsoft Teams versus Slack vanuit een zakelijk perspectief, is Teams een go-to geworden voor het gemiddelde bedrijf, terwijl Slack altijd hip was voor ontwikkelaars.
Maar nogmaals, deze producten zijn iets anders. Microsoft Teams wil uw zakelijke hub zijn door e-mail, documentbeheer, video, chatberichten en projectbeheer onder één paraplu te integreren. Slack is daarentegen in de eerste plaats een IM-tool, hoewel er tegenwoordig meer dan 2000 geïntegreerde apps en 750 bots in de Slack App Directory staan. Maar dat hield de oorlog tussen Microsoft Teams en Slack niet tegen om de titel van beste software voor teamsamenwerking.
Maar hoe zit het met concurrent Skype, de titelloze “Godfather” van videoconferenties? Als we kijken naar Slack vs. Skype vs. Teams, hoe staan deze drie oplossingen voorop?
Slack versus Skype versus Teams
Skype bestaat al sinds 2003 en was een van de eerste oplossingen voor videoconferenties op de markt.
Skype heeft in de loop der jaren veel veranderingen ondergaan die niets te maken hebben met de uitrol van functies. Let bijvoorbeeld op dat Skype voor Bedrijven deze zomer met pensioen gaat en alleen wordt vervangen door het Microsoft Teams-product. Maar als we vandaag kijken naar Microsoft Teams versus Skype voor Bedrijven versus Slack, dan zijn er enkele voordelen aan het Skype-product waardoor het, ondanks enkele ups en downs van het merk, een gewenste optie is voor videoconferenties.
Ten eerste is Skype (niet Skype voor Bedrijven) nog steeds gratis voor maximaal 50 deelnemers aan de vergadering. Met deze dienst kunt u tegen betaling bellen met Voice over IP (VoIP) naar vaste en mobiele nummers. Skype mist enkele van de moderne functies die worden aangetroffen in de hedendaagse videoconferentie-oplossingen, maar het heeft een aantal interessante functies ontwikkeld, zoals:
· Nu vergaderen, waarmee u kunt klikken om een chat- of videoconferentiesessie te starten zonder u af te melden bij een account.
· IM-chat als onderdeel van zijn videoconferentie-oplossing, dus op dit gebied concurreert het met Teams en Slack.
· Er is live-ondertiteling op Skype voor 11 talen, van Chinees en Duits tot Japans en Russisch. Als u een wereldwijd personeelsbestand heeft, is dit een geweldig hulpmiddel.
· Net als de Teams-oplossing voor videoconferenties heeft Skype een whiteboard-functie met een laserpointer en tekengereedschappen.
Dus, is Skype voor Bedrijven versus Slack een betere optie? Het hangt ervan af wat je nodig hebt. Skype is een goede optie voor videoconferenties voor kleine bedrijven, omdat het gratis is. Slack is echter een betere optie als het uw doel is om een eenvoudig te gebruiken IM-platform op te zetten om uw teams te laten communiceren.
Toch zijn deze twee oplossingen niet te vergelijken met Microsoft Teams, dat een enorm, veelzijdig platform heeft dat dient als een hub voor alles wat uw bedrijf nodig heeft. Er is één probleem: het is duur en waarschijnlijk het meest geschikt voor middelgrote tot grote organisaties.
Wie heeft de beste software voor teamsamenwerking?
De echte vraag die we aan het begin van dit artikel stelden, was, in een rechtstreekse vergelijking van de beste software voor teamsamenwerking, die beter was, Slack versus Skype, versus Teams? Het antwoord ligt altijd in de context van uw budget en business case.
Bron: megameeting
Meer weten?
Gerelateerde
blogs
Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.