Terug naar het overzicht

09 januari 2022

Microsoft Teams-vergadering opname automatisch verwijderen komt eraan

Koester je die 61 dagen oude Teams-opname? Je kunt dus maar beter opletten.

Wat u moet weten

  • Dankzij “overweldigende verzoeken van klanten” krijgen Microsoft Teams-vergaderopnamen een timer van 60 dagen voor automatisch verlopen.
  • A1-gebruikers krijgen een standaardmaximum van 30 dagen.
  • De functie voor automatisch verwijderen kan worden uitgeschakeld.

Het automatisch verwijderen van Microsoft Teams-opnames is onderweg. Volgens Microsoft wordt deze nieuwe functie geïmplementeerd vanwege ‘overweldigende verzoeken van klanten’. Binnenkort is de standaardlevensduur van een opname 60 dagen of 30 dagen voor A1-gebruikers. Beheerders hebben echter de mogelijkheid om de functie uit te schakelen in het geval ze niet willen dat opnames in de ether verdwijnen.

Microsoft legt in zijn blogpost waarin de komst van de functie voor automatisch verwijderen wordt aangekondigd, uit hoe het de standaard heeft gekozen en tegelijkertijd bevestigt dat deze kan worden gewijzigd. “De standaard van 60 dagen is gekozen omdat, gemiddeld over alle huurders, 99% + van de opnames van vergaderingen na 60 dagen nooit meer wordt bekeken”, luidt het blog. “Deze instelling kan echter worden gewijzigd als een andere verlooptijdlijn gewenst is.”

Als u het automatisch verwijderen wilt stoppen, moet u de instructies van Microsoft voor PowerShell of Teams-beheercentrum volgen. De functionaliteit voor het verwijderen van fysieke bestanden begint in de derde week van januari 2022.

Dat is het hele nieuws; als u merkt dat OneDrive-ruimte zich de komende maanden vrijmaakt zonder dat er opzettelijk acties van uw kant worden ondernomen, kan dit heel goed de reden zijn.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.