Terug naar het overzicht

08 januari 2022

Binnenkort geen ontsnappen meer aan Microsoft Teams

Microsoft verdubbelt zijn inspanningen om de acceptatie van Microsoft Teams in vergaderruimte-instellingen te stimuleren.

Volgens twee nieuwe vermeldingen in de productroadmap van het bedrijf kunnen gebruikers binnenkort een breder scala aan acties uitvoeren via Microsoft Teams-panelen, de touchscreen-apparaten die buiten vergaderruimten zijn gemonteerd.

Microsoft Teams-gebruikers kunnen bijvoorbeeld vergaderruimten “uitchecken” als hun vergaderingen eerder eindigen dan verwacht, als een beleefdheid aan collega’s die de ruimte mogelijk nodig hebben. In dezelfde geest zal het ook mogelijk zijn om bestaande reserveringen via Microsoft Teams-panelen uit te breiden, op voorwaarde dat dit geen botsing creëert.

Microsoft Teams op kantoor

Beide updates zijn momenteel nog in ontwikkeling, maar moeten eind mei worden uitgerold naar alle Microsoft Teams-panelgebruikers.

Nu de meerderheid van de experts een wijdverspreide overgang naar hybride werken voorspelt zodra de pandemie is verdwenen, wil Microsoft zijn samenwerkings- en videoconferentieplatform ook graag positioneren als de go-to-keuze voor implementaties op kantoor.

Het bedrijf heeft te maken met stevige concurrentie van onder meer Zoom, dat zijn eigen reeks oplossingen voor vergaderruimten heeft, maar Microsoft zet het werk in met een reeks eigen updates.

Naast de nieuwe functionaliteit die in het voorjaar zal landen, heeft Microsoft onlangs een functie aangekondigd om bedrijven te helpen de capaciteit van vergaderruimten te bewaken en te beperken, om sociale afstand te vergemakkelijken (als dit in de toekomst nog steeds nodig is).

De gewenste ruimtecapaciteit wordt ingesteld door de beheerder en overbevolking wordt gedetecteerd met behulp van camera’s met functionaliteit voor het tellen van mensen. Als een ruimte overcapaciteit heeft, verschijnt er een waarschuwing op het scherm in de kamer en het Microsoft Teams-paneel buiten.

Microsoft zal hopen dat functies zoals deze, naast een rooster van intelligente hardware voor vergaderruimten (displays, webcams, microfoons, enz.), zullen helpen voortbouwen op de sterke basis die tijdens de pandemie is gelegd.

Bron: scssnys

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.