Terug naar het overzicht

14 augustus 2022

Microsoft Teams-update zorgt ervoor dat u nooit een cruciaal stuk informatie mist

Teams zullen toegankelijker zijn, maar u hoeft de manier waarop u werkt niet te veranderen.

Een aankomende update zorgt ervoor dat Microsoft Teams een welkome toegankelijkheidsboost krijgt door de manier waarop de videotranscriptie werkt met opgenomen vergaderingen aan te passen.

Een vermelding toegevoegd aan de Microsoft 365-roadmap van het bedrijf schetst hoe: “Transcriptie wordt samen met Opnemen ingeschakeld als de optie ‘Automatisch opnemen’ is ingeschakeld.”

Wat dit betekent voor eindgebruikers en beheerders is dat, wanneer een organisator van een vergadering ‘Automatisch opnemen’ inschakelt, spraaktranscriptie standaard wordt ingeschakeld (zolang dit is toegestaan door beheerders).

Opties voor vergadering - Automatisch opnemen
Opties voor vergadering – Automatisch opnemen

Microsoft Teams-transcriptie

Microsoft hoopt dat deze wijziging zal helpen om opnames van vergaderingen toegankelijker te maken, terwijl er geen extra invoer of installatie van organisatoren nodig is.

In eerste instantie lijkt deze functie naar desktopversies van de Microsoft Teams-app te komen – een omgeving waar de meeste zakelijke gebruikers naartoe gaan. Dat wil niet zeggen dat web- en mobiele versies in de toekomst mogelijk geen vergelijkbare functies krijgen.

In een poging om zijn platform zo toegankelijk mogelijk te maken, duwt Microsoft de update snel door het ontwikkelingsproces en de algemene beschikbaarheid zal eind augustus 2022 zijn.

Updates voor Microsoft Teams

Sinds de pandemie is de concurrentie tussen videoconferentiesuites verhit terwijl ze allemaal vechten om de eerste plaats. Als zodanig zijn alle nieuwe functies snel gekopieerd en gerepliceerd door alle grote spelers.

Voor exmaple lijkt Microsoft Teams een van de feeststukken van Zoom te hebben geïmiteerd, waarmee de videobelplatforms korte videoclips kunnen opnemen en verzenden naar collega’s, wat handig kan zijn als iemand weg is, maar je wilt niet dat ze een belangrijke bedrijfsaankondiging missen.

Naast tal van andere nieuwe functies die onlangs zijn gearriveerd of in de toekomst zullen arriveren, heeft Microsoft ook zijn toewijding uitgesproken aan apple’s M-serie Mac-gebruikers, met meer ondersteuning voor de apparaten die worden aangedreven door de siliciumchips van het bedrijf.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.