Terug naar het overzicht

05 april 2022

Microsoft Planning Office 365 Government Secret komt dit jaar

Het nieuwe Office 365 Government Secret van Microsoft biedt werkondersteuning op Impact Level 6 (IL6) voor Amerikaanse overheidsinstanties.

Microsoft heeft deze week Office 365 Government Secret aangekondigd, een nieuwe versie van zijn cloudproductiviteitssuite. In een blogpost beschrijft het bedrijf het product als een software-as-a-service die op maat gemaakte functionaliteit biedt voor Amerikaanse federale agentschappen. Het zal medio 2022 beschikbaar zijn, hoewel het waarschijnlijk als een preview zal beginnen.

“Office 365 Government Secret dat momenteel door de overheid wordt beoordeeld in afwachting van accreditatie en gerichte beschikbaarheid vanaf medio 2022Deze omgeving is gebouwd om de Amerikaanse Federal Civilian, het Ministerie van Defensie (DoD), de Inlichtingengemeenschap (IC) en de Amerikaanse overheidspartners die binnen de geheime enclave werken te ondersteunen met onze best-in-class Software as a Service (SaaS) mogelijkheden.”

Het grote verschil hier met reguliere Office 365 is natuurlijk compliance en beveiliging specifiek voor gebruik in overheidsinstanties. Office 365 Government Secret ondersteunt bijvoorbeeld Il6-werk (Impact Level 6).

Dit betekent dat geclassificeerde / geheime gegevens kunnen worden opgeslagen zonder te worden gecompromitteerd. Bovendien maakt IL6-ondersteuning het mogelijk dat de gegevens “alleen worden verwerkt in een DoD-privé / community of communitycloud van de federale overheid.”

Functies

Microsoft maakt ook gebruik van een speciale datacenterinfrastructuur om overheidsgegevens te verwerken en op te slaan. Het bedrijf beschrijft dit als “op zichzelf staand”, dus het is gesloten en specifiek voor klanten van Government Secret. IL6-workloads op Office 365 staan los van niet-DoD-gegevens.

Verder hebben overheidsinstanties toegang tot Microsoft ExpressRoute, een oplossing voor particulier internet.

“Overheden worden geconfronteerd met veel uitdagingen in de wereldwijd verbonden werkruimten van vandaag, waaronder het verhogen van de betrokkenheid en productiviteit van werknemers met de nieuwste tools, het beveiligen en beheren van gevoelige gegevens en het beheren van meerdere applicaties, apparaten en workloads,” Microsoft voegt eraan toe.

Office 365 Government Secret wordt naast de bestaande Government Secret-producten van het bedrijf geplaatst, waaronder Azure Top Secret en Government Secret in de cloud.

Bron: winbuzzer

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.