Terug naar het overzicht

17 september 2021

Microsoft Teams-update lost het meest voorkomende probleem met videoconferenties op

Microsoft werkt aan een eenvoudige update voor het samenwerkingsplatform Teams die het meest voorkomende probleem met videoconferenties moet oplossen.

Een nieuw item in de Microsoft 365-productroadmap laat zien dat het bedrijf binnenkort een nieuwe sneltoets (Ctrl + spatiebalk) zal implementeren waarmee Teams-gebruikers zichzelf tijdelijk kunnen dempen tijdens vergaderingen.

De snelkoppeling werkt op vrijwel dezelfde manier als een walkietalkie, waarbij de microfoon wordt geopend zolang de gebruiker de twee toetsen ingedrukt houdt.

Het is niet bepaald een complexe functie, maar Microsoft moet het nog steeds testen. Momenteel is de nieuwe snelkoppeling gepland voor eind oktober voor alle gebruikers.

Dempfunctie van Microsoft Teams

Zoals we allemaal hebben geleerd tijdens de pandemie, is de mute-functie zowel een zegen als een vloek. Deelnemers aan de vergadering zijn ofwel frustrerend onwillig om van de optie gebruik te maken, waardoor er mogelijkheden voor audio-interferentie ontstaan, of ze vinden het moeilijk om het dempen op te heffen wanneer het tijd is om te spreken.

Hoewel Microsoft Teams al een sneltoets heeft die dempen in- en uitschakelt (Ctrl + Shift + M), biedt de nieuwe sneltoets een eenvoudigere optie voor iedereen die een gesprek wil aangaan met een snelle opmerking, of die geneigd is te vergeten dempen opnieuw activeren nadat ze zijn uitgesproken.

De sneltoets Ctrl + spatiebalk zal ook een zegen zijn voor degenen die voornamelijk vanaf een laptop werken; het gebrek aan behendigheid die wordt geboden door laptop-trackpads betekent dat het dempen met de muis een zekere mate van onhandigheid met zich meebrengt.

In vergelijking met de overvloed aan Teams-updates die Microsoft vorige week aankondigde, lijkt de mute-sneltoets misschien onbeduidend. Maar in termen van praktische waarde voor de gebruiker, is het zeker net zo nuttig als elke andere toevoeging.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.