Terug naar het overzicht

13 november 2021

Microsoft Teams-update helpt u zich te concentreren tijdens vergaderingen

Een melding ontvangen over aankomende vergaderingen terwijl u momenteel in een vergadering zit, kan zeker afleidend zijn, maar gelukkig werkt Microsoft aan een oplossing hiervoor in een aanstaande Microsoft Teams-update.

Volgens een nieuw bericht in de Microsoft 365 Roadmap zal de softwaregigant binnenkort de mogelijkheid toevoegen om meldingen te dempen tijdens een vergadering bij het gebruik van zijn videoconferentiesoftware.

Teams-gebruikers kunnen meldingen dempen tijdens vergaderingen om hen te helpen zich te concentreren op hun huidige vergadering wanneer deze nieuwe functie in december van dit jaar wordt uitgerold. Ze kunnen er echter ook voor kiezen om meldingen voor alle vergaderingen of per vergadering te dempen.

Focustijd in Teams

Naast het feit dat gebruikers meldingen tijdens vergaderingen kunnen uitschakelen, werkt Microsoft ook aan een nieuwe ervaring voor de Viva Insights-app in Teams die de focustijdfunctie zal uitbreiden.

Voor degenen die niet bekend zijn, biedt de Viva Insights-app van Microsoft Teams-gebruikers gepersonaliseerde aanbevelingen die hen helpen hun beste werk te doen. Deze inzichten worden afgeleid door gegevens over uw e-mails, vergaderingen, oproepen en chats uit Microsoft 365 samen te vatten.

Met de focusmodus ingeschakeld in Viva Insights, kunnen Teams-gebruikers vooruitgang boeken bij belangrijk werk met focusmuziek van Headspace op de achtergrond. Als onderdeel van deze nieuwe meeslepende ervaring zal er ook een melding zijn, evenals een nieuwe focusmoduspagina in de Viva Insights Teams-app.

Microsoft 365-gebruikers kunnen hun focusplan-instellingen inschrijven of wijzigen of zelfs ad-hoc focustijd boeken in de Viva Insights Teams-app.

Hoewel de mogelijkheid om meldingen tijdens Teams-vergaderingen uit te schakelen volgende maand wordt uitgerold, zal de nieuwe meeslepende ervaring van Microsoft voor de Viva Insights-app in Teams pas in januari van volgend jaar beschikbaar zijn.

Bron: techheading

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.