Terug naar het overzicht

12 november 2021

Workplace van Meta krijgt een Teams-integratie

Toegang tot belangrijke informatie vanuit Workplace binnen Teams.

Zowel grote als kleine organisaties zijn afhankelijk van een aantal online samenwerkingstools om dingen voor elkaar te krijgen. Daarom heeft Workplace van Meta twee nieuwe integraties met Microsoft Teams aangekondigd.

De eerste integratie tussen Workplace en Teams geeft medewerkers toegang tot content van Workplace binnen Teams, zodat ze niet heen en weer hoeven te schakelen tussen de twee apps. Dit zal niet alleen de productiviteit helpen verhogen, maar het zal het ook gemakkelijker maken voor werknemers om op de hoogte te blijven van de laatste informatie en het biedt extra mogelijkheden voor bedrijfsbrede feedback en betrokkenheid.

CVP van product en engineering voor Microsoft Teams, Jeff Teper legde in een blogpost uit hoe deze nieuwe integraties voortbouwen op de gedeelde visie van beide bedrijven:

“Eén ding dat ik van de pandemie heb geleerd, is dat bedrijven niet slechts op één tool vertrouwen om hun werk gedaan te krijgen, dus het is onze verantwoordelijkheid als leiders in de ruimte om ervoor te zorgen dat de tools die ze gebruiken integreren en met elkaar samenwerken. We hebben een gedeelde visie om onze klanten keuze en flexibiliteit te bieden, dus het was logisch dat we samenkwamen om onze wederzijdse klanten te helpen samenwerking te ontsluiten en de silo’s binnen hun organisaties te doorbreken.”

Streamen van Teams-vergaderingen

Workplace van Meta voegt ook de mogelijkheid toe om vanuit Teams Meetings naar Workplace-groepen te streamen, zodat werknemers live vergaderingen en evenementen kunnen bekijken op welke app ze ook gebruiken. Ze kunnen echter ook een vergadering of evenement inhalen nadat deze heeft plaatsgevonden door een opname op Workplace te bekijken.

Deze nieuwe integraties verdiepen de relatie tussen Microsoft en Meta en maken het ook makkelijker voor hun gebruikers. Vorig jaar kondigden de twee bedrijven Microsoft Azure AD-integraties voor werkaccounts aan om bedrijven te helpen hun metatools beter te beheren. Tegelijkertijd kondigde Meta vorige maand aan dat de videoconferentiesoftware van Microsoft in december van dit jaar beschikbaar zou zijn op Meta Portal.

Klanten van Teams en Workplace kunnen deze nieuwe integraties gratis uitproberen en organisaties kunnen vanaf volgend jaar vergaderingen en uitzendingen streamen vanuit Teams in Workplace.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.