Terug naar het overzicht

14 december 2022

Microsoft Teams Premium Add-on arriveert met nieuwe AI-aangedreven vergaderfuncties

Microsoft onthulde zijn plannen om Microsoft Teams Premium als add-on te lanceren tijdens zijn Ignite 2022-conferentie. Nu heeft het bedrijf aangekondigd dat het nieuwe aanbod beschikbaar is in openbare preview voor commerciële klanten.

Microsoft Teams Premium is een nieuwe versie voor organisaties die wat extra mogelijkheden nodig hebben om de vergaderingen persoonlijker, intelligenter en veiliger te maken. Ten eerste kunnen IT-beheerders de vergaderervaring nu brandmerken met aangepaste sjablonen, thema’s, vergaderachtergronden en scènes in de samenmodus.

Daarnaast bevat Microsoft Teams Premium AI-aangedreven functies, zoals intelligente samenvattingen van vergaderingen, live vertalingen, vergadergidsen en live vertalingen voor bijschriften. Het nieuwe aanbod ondersteunt ook door AI gegenereerde taken en inzichten om gebruikers te helpen snel gemiste vergaderingen in te halen.

Microsoft vermeldde ook dat Teams Premium geavanceerde webinar-mogelijkheden ondersteunt. Deze omvatten een aangepast logo, handmatige goedkeuringen, wachtlijst voor registratie, registratiedatum en tijdslimiet, bio van de presentator en een virtuele groene kamer. In B2C-omgevingen helpt Teams Premium klanten bij het beheren van geavanceerde virtuele afspraken met sms-meldingen, merklobby’s, geplande en on-demand afspraakwachtrijen en analyses.

Ten slotte verbetert het nieuwe Premium-aanbod van Microsoft de beveiliging van Teams-vergaderingen met end-to-end-codering. Het stelt gebruikers ook in staat om watermerken toe te voegen om gevoelige informatie te beschermen die tijdens vergaderingen wordt gedeeld. Bovendien is het mogelijk om gevoeligheidslabels te gebruiken om te voorkomen dat deelnemers de vergaderchat kopiëren /plakken en vergaderingen opnemen.

Watermerken
Watermerken

Microsoft Teams Premium-licenties

Ga om te beginnen naar het Microsoft 365-beheercentrum en navigeer naar het gedeelte Services aanschaffen. Zoek nu naar Teams Premium onder Samenwerking en communicatie. Eenmaal ingeschreven, ontvangen IT-beheerders 25 gratis proeflicenties voor 30 dagen die kunnen worden toegewezen aan eindgebruikers in hun organisatie.

Microsoft merkt op dat sommige Teams Premium-functies (intelligente samenvatting en aangepaste branding voor vergaderingen, gespreid worden uitgerold tot januari volgend jaar. Het bedrijf verwacht het nieuwe aanbod in februari 2023 algemeen beschikbaar te maken en het zal $ 10 per gebruiker per maand kosten.

Bron: Petri

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.