Terug naar het overzicht

13 december 2022

Microsoft Intune krijgt nieuwe versnelde Windows-functie- en kwaliteitsupdates

Microsoft heeft een nieuwe update uitgebracht waarmee klanten beleid kunnen configureren voor Windows-functie-updates en versnelde kwaliteitsupdates in Microsoft Intune. Deze mogelijkheden maken gebruik van de Windows Update for Business-service om IT-beheerders meer controle te geven over de implementatie van updates op Windows-pc’s in een organisatie.

Ten eerste heeft Microsoft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee organisaties beleidsregels kunnen configureren die bepalen welke functie-update wordt geleverd aan Windows-apparaten. It-beheerders kunnen updates onmiddellijk, op een specifieke datum en geleidelijk implementeren op alle Windows 10- en Windows 11-clients.

feature-update-deployment-microsoft-intune
Feature update deployment Microsoft Intune

Bovendien is het mogelijk om nieuwe OS-releases te leveren via een gefaseerde uitrol naar specifieke gebruikersgroepen en het tijdsinterval tussen de groepsupdates te kiezen. De mogelijkheid om windows updatebeleid voor functies van Windows Update voor Bedrijven te configureren is beschikbaar voor windows 10 en 11 pro, enterprise en education edities. Het biedt echter geen ondersteuning voor enterprise-servicekanaalreleases op lange termijn van de besturingssystemen.

Versnelde kwaliteitsupdates configureren in Microsoft Intune

Microsoft heeft ook aangekondigd dat Windows Update for Business IT-beheerders in staat stelt om de uitrol van kwaliteitsupdates op Windows 10 en Windows 11 te versnellen. In wezen zijn kwaliteitsupdates beveiligingspatches die op de tweede dinsdag van elke maand worden uitgebracht.

“Of u ze nu gebruikt in de context van een zero-day kwetsbaarheid of een dringende kwaliteitscorrectie voor een set apparaten, versnelde updates overschrijven tijdelijk uitstel en andere instellingen om updates zo snel mogelijk te installeren. Eenmaal voltooid, herstellen ze automatisch naar de normale instellingen, zodat u dat niet hoeft te doen,” legde Microsoft uit.

Om versnelde kwaliteitsupdates te configureren, kunnen IT-beheerders naar het Endpoint Manager-beheercentrum gaan. Selecteer Thuisinstellingen >> apparaten >> kwaliteitsupdates voor Windows 10 en hoger >> Kwaliteitsupdateprofiel maken.

feature-expedited-update-microsoft-intune
Feature expedited update Microsoft Intune

Zoals te zien is in de bovenstaande schermafbeelding, kunnen IT-professionals twee specifieke instellingen configureren om kwaliteitsupdates te versnellen. Met de eerste instelling kunnen ze de minimale OS-versie voor alle apparaten selecteren. Bovendien kunnen IT-beheerders met de tweede het aantal dagen (0, 1 of 2) kiezen voordat een herstart wordt afgedwongen op Windows-machines.

Last but not least biedt deze release de mogelijkheid om functie-updates en versnelde kwaliteitsupdates te bekijken in het Microsoft Endpoint Manager-beheercentrum. Het toont algemene resultaten, apparaatwaarschuwingen, gedetailleerde details voor elk apparaat en andere informatie. Microsoft heeft ook aanbevolen procedures beschreven voor het beheren van Windows-updates in Microsft Intune, en we nodigen u uit om de blogpost te bekijken voor meer informatie.

Bron: Petri

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.