Terug naar het overzicht

23 januari 2023

Microsoft Teams lost eindelijk deze oorverdovende ergernis op

Een van de meest irritante (en enigszins pijnlijke) onderdelen van het deelnemen aan een Microsoft Teams-gesprek kan binnenkort worden opgelost door een nieuwe update.

De videoconferentieservice is een populaire keuze voor veel bedrijven, wat betekent dat gesprekken met grote aantallen deelnemers die tegelijkertijd deelnemen en vanaf dezelfde locatie (zoals een vergaderruimte) vaak voorkomen.

Vaak wanneer meerdere mensen deelnemen aan een vergadering in dezelfde ruimte, wordt er echter een feedbacklus gemaakt, die echo veroorzaakt, die in de meeste gevallen snel escaleert tot gehuil – waarbij Microsoft het geluid vergelijkt met wanneer een muzikant de microfoon te dicht bij een luidspreker houdt.

Gehuil van teams

Gelukkig komt er een nieuwe oplossing voor Microsoft Teams-gebruikers. In zijn vermelding in de officiële Microsoft 365-roadmap beschrijft de nieuwe “Ultrasound Howling Detection” hoe het deze ruis voor gebruikers op Windows en Mac over de hele wereld wil voorkomen.

Microsoft zegt dat de update moet betekenen dat als meerdere gebruikers op laptops vanaf dezelfde locatie deelnemen, het met de gebruiker deelt dat een ander Teams-apparaat in hun omgeving wordt gedetecteerd en al met audio is verbonden aan de huidige vergadering.

Als een gebruiker al heeft deelgenomen met zijn audio aan, zal Microsoft Teams automatisch de microfoon en luidsprekers dempen van elke nieuwe persoon die vervolgens deelneemt aan het gesprek, hopelijk een einde maken aan het huilen en krijsen van feedback.

Gelukkig staat de update al vermeld als zijnde in ontwikkeling, met een verwachte algemene beschikbaarheidsdatum van maart 2023, dus gebruikers hoeven niet te lang te wachten om ervan te genieten.

Het nieuws volgt op een aantal recente updates die grotendeels gericht zijn op het verbeteren van de audiokwaliteit op Microsoft Teams-oproepen met behulp van AI en machine learning.

De nieuwe updates zijn het resultaat van het gebruik van een machine learning-model dat is getraind op 30.000 uur aan spraakvoorbeelden, en omvatten echo-onderdrukking, het beter aanpassen van audio in slechte akoestische omgevingen en gebruikers in staat stellen tegelijkertijd te spreken en te horen zonder onderbrekingen.

Bron: technologywatchpost

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.