Terug naar het overzicht

03 oktober 2021

Microsoft Teams krijgt nieuwe functies voor vergaderingen en Breakout Rooms

Microsoft Teams krijgt nieuwe functies voor vergader- en Breakout Rooms als onderdeel van de aankomende update.

Voor degenen die het niet weten, de functie Microsoft Teams Breakout rooms werd vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd en stelt gebruikers in feite in staat om brainstormsessies te creëren door vergaderingen in verschillende groepen op te splitsen.

De functie Breakout rooms is onlangs bijgewerkt met betere controle en krijgt nu een nieuwe functie waarmee organisatoren managers voor de groepen kunnen selecteren. Deze managers kunnen nu ruimten beheren, timers instellen, de instellingen van Microsoft Teams-vergaderingen aanpassen en de ruimten openen/sluiten.

Het is vermeldenswaard dat gebruikers deel moeten uitmaken van de organisatie om kamers te beheren en toegang te krijgen tot de instellingen van kamers. Het is niet beschikbaar voor externe gebruikers. Bovendien heeft Microsoft bevestigd dat de presentator één ruimte tegelijk kan beheren. Voorlopig is de toegang van de organisator vereist om meerdere kamers te kunnen beheren.

De breakout rooms-functie van Microsoft Teams krijgt deze nieuwe opties:

  • Mogelijkheid om kamers in bulk te maken of te verwijderen en om individuele kamers toe te voegen/hernoemen.
  • U kunt voor elke kamer vergaderopties configureren of instellingen aanpassen met behulp van een timer.
  • Teams krijgt de mogelijkheid om deelnemers vooraf toe te wijzen en eenvoudig beheerders van breakoutruimtes te selecteren.

Nieuwe besturingselementen voor vergaderingen voor deelnemers

Met de nieuwe update van Microsoft Teams kunnen deelnemers hun eigen video vastzetten op de voorpagina van de Teams-vergadering. De vastgezette video verschijnt naast andere deelnemers.

Bovendien kunnen gebruikers hun eigen videovoorbeeld verbergen dat in de rechterbenedenhoek van de vergaderingen wordt weergegeven. U kunt de zelfweergave in Teams uitschakelen vanuit de instellingen voor vergaderingen.

Microsoft experimenteert ook met andere verbeteringen. Microsoft staat bijvoorbeeld managers, docenten of moderators toe om berichten van andere mensen te verwijderen. Op dit moment kun je alleen je eigen berichten verwijderen en is het niet mogelijk om berichten te verwijderen die zijn verzonden door andere mensen van de organisaties.

Met deze nieuwe moderatiefunctie kun je ongewenste of irrelevante berichten in Teams verwijderen. Deze functie is ontworpen om de kwaliteit van online onderwijs te verbeteren en wordt eerst vrijgegeven voor gebruikers van Microsoft Education.

Het zal later dit jaar worden uitgerold voor gebruikers van Microsoft Teams in GCC-, GCC High- en DoD-kanalen.

Microsoft test ook ondersteuning voor Windows 11 Mica-stijl ontwerp voor Teams-app-venster, maar deze functie is exclusief voor Microsoft Teams 2.0-client.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.