Terug naar het overzicht

01 oktober 2021

Microsoft Teams krijgt deze nieuwe look op Surface Hub

Weg met de oude Surface Hub Teams-app en in november met Teams Rooms voor Surface Hub.

Microsoft stopt met zijn oude Surface Hub Teams-app. Het introduceert een nieuwe ervaring via Teams Rooms voor Surface Hub met een aantal functie-updates om de samenwerking in hybride werkarrangementen te verbeteren.

Microsoft is begonnen met de uitrol

van de nieuwe Teams-ervaring voor Surface Hub, het interactieve whiteboard voor vergaderruimten dat is gebouwd om goed samen te werken met Teams. Surface Hub 2S is verkrijgbaar met een 50-inch en 85-inch scherm met ingebouwde Windows 10 en Teams.

Volgens Microsoft zullen de nieuwe Teams Rooms voor Surface Hub de legacy Surface Hub Teams-app de komende vier weken wereldwijd vervangen. Het is beschikbaar voor klanten in commerciële, GCC- en GCC High-omgevingen.

Microsoft brengt functies van de desktop en Teams Rooms naar de vergaderruimte via Teams Rooms voor Surface Hub. Het biedt een nieuwe vergaderfase, verbeterde besturingselementen voor vergaderingen en Teams-functies zoals scènes in de modus Samen, een grote galerij, chatballonnen, live reacties, PowerPoint Live en Whiteboard.

Los daarvan heeft Microsoft deze maand een grote vernieuwing van zijn Whiteboard-brainstormapp voor Teams uitgebracht om het een schoner, moderner uiterlijk te geven. Whiteboard is essentieel geworden voor sommige zakelijke gebruikers die moeten samenwerken met teamleden op kantoor en anderen thuis.

Surface hub S2

“Teams Rooms op Surfac Hub verrijkt de samenwerking voor de hybride werkplek. Je hebt eenvoudig toegang tot je Microsoft 365-bestanden en maakt gebruik van een rijkere Whiteboard-ervaring om te presenteren en samen te werken”, zegt Microsoft zelfverzekerd.

De afstemming van Teams Rooms op Surface Hub met Teams op de desktop is bedoeld om consistentie te creëren voor gebruikers die het samenwerkingsplatform gebruiken op verschillende apparaten, zoals mobiel, desktop en de Surface Hub.

Een opnieuw ontworpen agendapagina geeft snelle toegang tot vergaderingen, Meet Now en een Dial-Pad om PSTN-oproepen te starten voor eenvoudiger schakelen tussen agenda-items.

Teams Admin Center

Later dit jaar zal Microsoft “Teams Admin Center” uitbrengen, een zelfbeheerd platform om de Teams Rooms-ervaring op Teams-apparaten op afstand te bewaken en te beheren. Het zal volgens Microsoft zonder extra kosten beschikbaar zijn voor klanten van Microsoft Teams Rooms.

Het gaat ook een beheerde service van Microsoft Teams Rooms uitbrengen, die door Microsoft wordt gefactureerd als een “AI-gestuurde, cloudgebaseerde IT-beheer- en monitoringservice die Microsoft Teams Rooms-apparaten up-to-date houdt en proactief bewaakt.”

Licentie

De managed service is beschikbaar voor klanten met een Microsoft Teams Rooms Premium-licentie.

Om de nieuwe ervaring te krijgen, moeten beheerders ervoor zorgen dat de Surface Hub de nieuwste Windows-versie 19042.1202 heeft.

Vervolgens installeert Teams Rooms op Surface Hub (KB5004196) Teams-versie 1.4.00.14501 en “wordt automatisch geüpgraded naar de nieuwste beschikbare versie tijdens reguliere onderhoudsuren”, zegt Microsoft.

Bron: zdnet

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.