Terug naar het overzicht

31 januari 2022

Hoe Microsoft Teams overal werken mogelijk maakt

Flexibeler werken met Microsoft Teams

Jarenlang hebben professionals getheoretiseerd dat een fysiek kantoor niet helemaal nodig is om productiviteit en prestaties op de werkplek te garanderen. Toen de pandemie in 2020 toesloeg, ontdekten we dat mensen echt net zo goed kunnen presteren in elke omgeving, op voorwaarde dat ze toegang hebben tot de juiste tools.

De opkomst van “Anywhere Work” komt voort uit de erkenning dat elke plaats een werkplek kan zijn, in de juiste omstandigheden. Microsoft, een van de marktleiders in technologische innovatie, behoort tot de topbedrijven die de weg wijzen naar deze toekomst van overal werken, met de hulp van Microsoft Teams.

Microsoft Teams, als een flexibele softwareoplossing voor het moderne personeel, maakt snelle en eenvoudige gesprekken mogelijk in een reeks omgevingen, evenals het bijhouden van taken, videoconferenties en het delen van bestanden. Hier leest u hoe Microsoft Teams helpt om overal werk mogelijk te maken. 

De toekomst van overal werken definiëren met Microsoft Teams

Als bedrijf verdedigt Microsoft vaak het concept van “hybride werk”, dat draait om het bieden van de tools die werknemers nodig hebben om op kantoor of daarbuiten te werken. Overal werken is een soortgelijk idee. Hoewel “hybride” werk zich meer lijkt te richten op een combinatie van werken op kantoor en thuis, is anywhere-werk diverser.

Meestal hebben we het bij “overal werken” over de praktijken van mensen die zelden veel tijd achter een bureau doorbrengen. Veldwerkers, voortdurend in beweging, en professionals die vaak reizen voor hun werk, zullen vaak in deze categorieën vallen. 

Voor Microsoft begint de zoektocht naar goed overal werken met dezelfde drie basisprincipes van “hybride” werk – mogelijk gemaakt door Microsoft Teams. Deze pijlers zijn:

Overal werken en “mensen”

Het inschakelen van een personeelsbestand voor “overal werk”, betekent rekening houden met de behoeften van de hele werkplek, niet alleen de mensen in uw kantoor met een bureau. Microsoft Teams biedt specifieke tools voor eerstelijnswerkers en mensen die veel tijd onderweg doorbrengen. 

Frontline-technologie varieert van flexibele, aanpasbare toepassingen voor het bijhouden van takenlijsten tot tools voor personeelsbeheer en planning en diepgaande analyses. Viva Insights stelt managers en leiders in staat om zelfs het welzijn van hun teams en organisaties te controleren, waar ze ook zijn, zodat bedrijfsleiders het beste talent overal en zonder compromissen kunnen inhuren. 

Microsoft Teams heeft ook speciaal geschikte samenwerkings- en communicatietools voor verschillende verticals in het overal werklandschap, zoals detailhandel, gezondheidszorg en productie. In alle aspecten van het Microsoft Teams Anywhere-werklandschap hebben bedrijven tal van manieren om ervoor te zorgen dat hun professionals overal eenvoudig toegang hebben tot bedrijfskritische gegevens.  

Overal werken en “plaatsen”

Het ‘plaatsen’-aspect van Microsofts benadering van overal waar het werk is, vraagt bedrijven om te heroverwegen hoe de ‘werkplek’ eruit zou kunnen zien. Microsoft Teams Rooms zorgen ervoor dat iedereen aan tafel kan zitten tijdens een belangrijke vergadering, zelfs als ze deelnemen aan gesprekken op een productievloer of onderweg. 

Microsoft Teams kan zelfs worden geïntegreerd met tools zoals Apple Play, zodat professionals handsfree in hun voertuig kunnen bellen naar nummers en vergaderingen kunnen bellen met Siri en hun smartphone. 

Omdat het moeilijk kan zijn om deel te nemen aan videovergaderingen en onderweg te werken, is Microsoft zelfs een van de eerste bedrijven in het huidige zakelijke landschap geworden die begint te experimenteren met disruptieve technologie zoals RealWear voor virtuele en augmented reality. 

Het gebruik van extended reality voor Anywhere Work ondersteunt al een groot aantal bedrijven op verschillende manieren. Klanten zoals Honeywell gebruiken nu Microsoft Teams en handsfree videobellen met RealWear om virtuele inspecties en fabriekstests uit te voeren. 

Overal werken en “processen”

De laatste overweging in de set van drie “P’s” die Microsoft gebruikt voor hybride en overal werkplanning, zijn processen. Een verschuiving naar een nieuwe stijl van werken, in een landschap vol mensen die vanuit verschillende omgevingen met elkaar omgaan, biedt nieuwe kansen voor bedrijven om hun processen bij te werken als nooit tevoren. We hebben bijvoorbeeld al genoemd hoe Microsoft kan samenwerken met andere disruptieve technologieleveranciers om de manier te veranderen waarop inspecties en assurance-tests worden voltooid. 

Andere veranderingen die Microsoft mogelijk maakt met de Teams-omgeving voor overal werken, zijn evoluties in de processen rond vergaderingen en gesprekken. Via Microsoft Teams kunnen medewerkers die onderweg zijn ervoor zorgen dat ze nooit de belangrijke updates en gegevens missen die andere persoonlijke werknemers ontvangen. Bedrijven kunnen zelfs oplossingen zoals het Microsoft Power Automate-platform gebruiken om automatisch nuttige informatie en opnames te leveren aan personeel dat onderweg is. 

Via tools zoals Viva Analytics binnen Microsoft is het ook mogelijk voor bedrijven om de workflows van hun teams grondig te beoordelen, waar ze zich ook bevinden. Dit betekent dat bedrijfsleiders digitale signalen kunnen vastleggen met tools zoals Workplace Analytics, die leiders en managers gegevens laten zien over het welzijn van hun teams, of ze nu op kantoor zijn of anderszins. Dit moet bijdragen tot blijvende betrokkenheid van het personeel dat niet op kantoor is.

Een betere toekomst creëren voor werknemers overal

In de afgelopen jaren is Microsoft slechts een van de vele bedrijven die zijn begonnen op te merken hoe belangrijk frontliniewerkers kunnen zijn voor onze dagelijkse activiteiten. Hoewel eerstelijnsmedewerkers al lang een waardevolle rol spelen in de ontwikkeling van het zakelijke landschap, zijn ze grotendeels over het hoofd gezien als het gaat om communicatie- en samenwerkingstools. 

De opkomst van Anywhere Work heeft innovators zoals Microsoft Teams ertoe aangezet om nieuwe manieren van werken te leveren voor dit flexibele landschap. Er zijn zelfs specialistische oplossingen zoals Microsoft Cloud voor productie, om de productiewerkplek te verbinden, of Microsoft voor de gezondheidszorg. 

Zodra teamleden in een Anywhere Work-omgeving zijn verbonden op het centrale Microsoft Teams-communicatieplatform, is het eenvoudig om workflows te digitaliseren vanuit de digitale werkplek. Bedrijven kunnen de tools en processen die medewerkers uit alle omgevingen dagelijks gebruiken in de stroom van het werk brengen met integraties en add-ons. 

Teams heeft zelfs speciale sjablonen die specifiek zijn om overal werkvereisten te ondersteunen, zoals ervoor zorgen dat teamleden overuren kunnen aanvragen of toegang hebben tot goedkeuring voor een dienstwijziging. 

Microsoft Teams laat ons zien dat de meest efficiënte en productieve teams degenen zijn die in staat zijn om alle werknemers te bedienen – waar ze zich ook bevinden. 

Bron: uctoday

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.