Terug naar het overzicht

10 juli 2022

Microsoft Teams kan u helpen nieuwe talen te leren zonder enige moeite

Intelligente vertaling komt naar Microsoft Teams Mobile

In de war raken door een Microsoft Teams-bericht in een vreemde taal kan binnenkort geen probleem meer zijn dankzij een nieuwe update die naar de service komt.

Het videoconferencingplatform werkt aan de introductie van zogenaamde “intelligente vertaling” voor Microsoft Teams Mobile-gebruikers.

Binnenkort komt de functie naar Android- en iOS-gebruikers en betekent dat gebruikers snel berichten in een vreemde taal kunnen vertalen, zodat er nooit vertraging of fouten zijn.

Microsoft Teams Mobile-vertaling

In het Microsoft 365 roadmap entry voor de nieuwe functie merkt het bedrijf op dat de tool u nu zal vragen om berichten te vertalen die niet in uw taal zijn”.

Er wordt niet vermeld welke exacte talen onder de nieuwe functie vallen, maar het is waarschijnlijk dat een volledig assortiment wordt aangeboden. Microsoft merkt op dat de functie in augustus 2022 moet worden gelanceerd, wat betekent dat het slechts een paar weken verwijderd is voor Android en Ios gebruikers gelijk.

Het nieuws is de laatste stap voorwaarts voor Microsoft Teams en zijn vertaaltools, omdat het gebruikers over de hele wereld wil helpen verbinding te maken. Het bedrijf kondigde voor het eerst plannen aan om in mei 2021 real-time “Inline” -vertaling voor mobiele Teams-gebruikers te introduceren om de communicatie over de hele wereld te stimuleren.

In maart 2022 nam het bedrijf Z-Code aan, een nieuwe AI-technologie die de kwaliteit van productievertalingsmodellen aanzienlijk verbetert. Z-Code ondersteunt het creëren van AI-systemen die in staat zijn om te spreken, zien, horen en begrijpen, en is al opgenomen in de Microsoft Translator-software van het bedrijf en verschillende andere Azure AI-services.

Microsoft Teams was eerder dit jaar in staat om een andere vorm van real-time vertaalfunctionaliteit te introduceren voor desktopvideovergaderingen met een nieuwe toevoeging die toegang geeft tot een groot netwerk van professionele tolken die op verzoek inbellen bij vergaderingen.

Zodra een sessie is begonnen, kunnen Microsoft Teams-gebruikers via een vervolgkeuzemenu schakelen tussen de originele audiofeed en de vertaling van de tolk.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.