Terug naar het overzicht

09 juli 2022

Deze nieuwe Microsoft Teams-update voorkomt dat vreemden je benaderen in de chat

Microsoft Teams-chatupdate zet privacy voorop

Een update die naar Microsoft Teams komt, helpt ongewenste chats van externe gebruikers te voorkomen in een poging om de beveiliging in de suite voor videoconferenties te verbeteren.

De Microsoft 365 Roadmap itemtitel luidt: “Externe toegang chat uitnodigingsstroom voor beheerde organisaties” wat suggereert dat, voor nu althans, deze verandering waarschijnlijk alleen naar zakelijke gebruikers komt.

Zoals altijd houdt het bedrijf informatie over toekomstige producten dicht bij de borst. De beschrijving geeft echter een klein detail in wat we kunnen verwachten: “Bij het ontvangen van een nieuwe één-op-één chat van een externe gebruiker, zien Teams-gebruikers nu een uitnodiging om de externe gebruiker te accepteren of te blokkeren. Dit biedt ook de mogelijkheid om externe gebruikers op elk moment te blokkeren, waardoor de toegang tot aanwezigheid en inkomende berichten wordt ingetrokken.”

Externe berichten blokkeren met Microsoft Teams

Het item voegde eraan toe dat de functie naar verwachting live zal gaan met algemene beschikbaarheid die ergens in augustus 2022 moet plaatsvinden, en zich uitstrekt tot desktop-, mobiele en webplatforms.

Nu steeds meer bedrijven zich wenden tot online samenwerkingstools, is deze stap ingesteld om presentaties met externe gasten een stuk gelikter te maken, waardoor gebruikers ongewenste berichten kunnen elimineren en de focus kunnen behouden, terwijl de privacy wordt verbeterd.

Ook onderdeel van de roadmap van het bedrijf die bestemd is voor een aankomst in augustus, is de mogelijkheid om pop-ou-inhoud in een nieuw venster te openen, een update die gebruikers van opstellingen met twee monitoren zal helpen om het videogesprek en gedeelde documenten te bekijken, bijvoorbeeld in afzonderlijke vensters.

Omdat de meeste videoconferentiesuites geen enkele vorm van chatblokkering bieden, hoopt Microsoft dat deze nieuwe functie het de one-up zal geven die het nodig heeft in termen van het reguleren van externe berichten.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.