Terug naar het overzicht

01 juni 2021

Microsoft Teams kan binnenkort een stuk persoonlijker worden

Het gebruik van Microsoft Teams kan binnenkort een stuk aantrekkelijker worden dankzij een reeks updates die door het bedrijf zijn aangekondigd.

Nu videoconferentiegesprekken voor velen van ons een onderdeel van het dagelijkse werk en privéleven zullen blijven, wil Microsoft ervoor zorgen dat zijn platform iedereen een persoonlijkere ervaring kan bieden.

Dit omvat het openstellen van Microsoft Teams voor ontwikkelaars, waardoor het gemakkelijker wordt om aangenamere, rijkere vergaderervaringen te creëren via gepersonaliseerde apps en services.

Microsoft Teams voor ontwikkelaars

Microsoft Teams zag verschillende vermeldingen in de keynote-toespraak van CEO Satya Nadella tijdens het Build 2021-evenement, waarbij het hoofd van het bedrijf opmerkte dat de service nu ongeveer 145 miljoen dagelijkse actieve gebruikers heeft.

Het platform ondersteunt al enkele maanden apps van derden, maar zal nu proberen meer ontwikkelaars aan te moedigen om te werken aan “een nieuwe klasse” die het collaboratieve apps noemt.

“Om je verder te helpen bij het bouwen van collaboratieve apps, delen we nieuwe integratiemogelijkheden en verbeterde ontwikkelaarstools voor de organiserende laag, Teams”, onthulde Microsoft in een blogpost.

Dit omvat de onlangs verbeterde Microsoft Teams Toolkit voor Visual Studio en Visual Studio Code. De toolkit ondersteunt React, SharePoint Framework (SPFx) of .NET en biedt ontwikkelaars een vertrouwde omgeving met verschillende nieuwe updates, waaronder enkellijnige authenticatie, Azure Functions-integratie, SPFx-integratie, enkellijnige Microsoft Graph-client en gestroomlijnde hosting naar een IDE en CLI.

Eenmaal voltooid, zal de nieuw gelanceerde Developer Portal voor Microsoft Teams het voor ontwikkelaars gemakkelijker maken om hun apps te registreren en te configureren vanuit een enkele speciale app-beheerconsole-tool die beschikbaar is via internet of binnen Teams zelf.

LEES Microsoft is in gesprek om het gaming-chatplatform Discord over te nemen voor $ 10 miljard
Afgezien van extra apps, zullen de wijzigingen Teams-gebruikers in staat stellen om aangepaste scènes in de Together-modus te maken via een nieuwe tool voor het ontwerpen van scènes in de Developer Portal, waardoor een extra persoonlijk tintje wordt toegevoegd aan een ervaring die velen van ons nog steeds associëren met lange werkgesprekken.

Microsoft Teams krijgt ook een nieuwe set media-API’s die volgens het bedrijf “realtime toegang bieden tot audio- en videostreams om scenario’s te bouwen zoals transcriptie, vertaling, notities maken, het verzamelen van inzichten en meer”.

Er is ook meer interoperabiliteit met Azure Communication Services voor een welkome cloudboost, de mogelijkheid om vloeiende componenten te bouwen voor een grotere mobiele betrokkenheid en de kans om apps te maken zonder een enkel stukje HTML- of CSS-code te hoeven schrijven dankzij het gebruik van Adaptive Cards als uw UI-laag.

Bron: wiredfocus

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.