Terug naar het overzicht

31 mei 2021

Microsoft Teams laat je binnenkort offline bestanden openen

Binnenkort kunt u onderweg bestanden in Microsoft Teams bekijken, zelfs als u geen internetverbinding heeft.

Wat je moet weten

  • Microsoft Teams ondersteunt binnenkort offline toegang voor bestanden.
  • De functie zou al in juni 2021 kunnen verschijnen.
  • Offline bestandsondersteuning werkt alleen met eerder geopende bestanden.

Microsoft Teams heeft een nieuwe functie op komst waarmee je offline bestanden kunt bekijken. De functie verschijnt op de Microsoft 365-roadmap, waarin staat dat de nieuwe mogelijkheid al in juni 2021 zou kunnen arriveren. Zoals altijd het geval is met de Microsoft 365-roadmap, kunnen datums worden gewijzigd.

“Gebruikers hebben nu toegang tot eerder geopende bestanden, zelfs als er geen internetverbinding is”, luidt de Microsoft 365-roadmap. Het bericht biedt niet veel meer diepgang, maar het vermeldt het wel als in ontwikkeling voor mobiele apparaten. Het vermeldt specifiek Microsoft Teams voor Android, hoewel Microsoft er op een gegeven moment ook aan zou kunnen werken om het naar iOS te brengen.

Met Microsoft Teams kunt u gemakkelijk samenwerken met mensen met gedeelde bestanden, inclusief Office-documenten. Als u bestanden offline kunt bekijken, wordt het gemakkelijker om waardevolle informatie te zien wanneer u onderweg bent, zelfs als u geen internetverbinding hebt.

Als je meer geïnteresseerd bent in functies die formeel zijn aangekondigd en die al beschikbaar zijn, heeft Microsoft tijdens Build 2021 verschillende nieuwe mogelijkheden voor Microsoft Teams aangekondigd. De nieuwe opties zijn bedoeld voor ontwikkelaars, maar helpen bij het creëren van ervaringen die het gemakkelijker maken om samen te werken.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.