Terug naar het overzicht

21 mei 2022

Microsoft Teams is nu beschikbaar in de Microsoft Store voor Windows-pc’s

Microsoft blijft zijn populaire apps naar de Windows 10 en Windows 11 Microsoft Store brengen. De Redmond-gigant heeft aangekondigd dat Microsoft Teams eindelijk beschikbaar is in de Microsoft Store, en dit moet het voor Windows-gebruikers gemakkelijker maken om de samenwerkingstool te downloaden en te installeren.

De Microsoft Store-vermelding geeft aan dat deze nieuwe versie van Teams beschikbaar is voor zowel Windows 10- als 11-pc’s, maar de functionaliteit is op beide platforms enigszins anders. Op Windows 11 ondersteunt deze nieuwe winkelversie van de app alleen werk en school omdat het nieuwste besturingssysteem wordt geleverd met een ingebouwde Teams-chatclient voor consumenten. Met de Microsoft Teams-app kunnen Windows 10-gebruikers zich echter aanmelden met hun werk-, school- of persoonlijke accounts.

“Of je nu met teamgenoten aan een project werkt of een weekendactiviteit plant met geliefden, Microsoft Teams helpt mensen samen te brengen zodat ze dingen voor elkaar kunnen krijgen. Het is de enige app met chats, vergaderingen, bestanden, taken en agenda’s op één plek, zodat je gemakkelijk contact kunt maken met mensen en plannen tot leven kunt brengen. Werk samen met teamgenoten via beveiligde vergaderingen, documentsamenwerking en ingebouwde cloudopslag”, legt het bedrijf uit in de Microsoft Store.

Meer Microsoft-apps beschikbaar in de Store

Het is belangrijk op te merken dat enkele van de grootste Microsoft-apps zoals Edge, Teams, Visual Studio en Visual Studio Code nu beschikbaar zijn in de Microsoft Store. Dit is echter niet de eerste keer dat de Teams-desktopapp in de Microsoft Store belandt. Het bedrijf bracht Microsoft Teams in 2018 uit in de winkel, maar het was exclusief beschikbaar voor mensen die Windows 10 in S-modus gebruikten. De reden is dat Windows 10 S-gebruikers geen applicaties buiten de Microsoft Store konden installeren. Microsoft verwijderde de app uiteindelijk uit de Store.

Bron: petri

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.