Terug naar het overzicht

09 april 2022

Microsoft Teams is begonnen met het uitrollen Presentatiemodus

Microsoft is begonnen met het uitrollen van een nieuwe update voor zijn Teams-samenwerkingsservice die gebruikers moet helpen hun presentaties aantrekkelijker te maken. Met de functie Presenter Mode in de Teams-desktopapp kunnen presentatoren nu hun videofeeds verplaatsen en het formaat ervan wijzigen.

“Nu kunnen presentatoren zelf bepalen hoe ze worden getoond met betrekking tot de inhoud. In de modus Standout, Reporter en Side-by-side kunnen ze er nu voor kiezen om links of rechts te verschijnen en de grootte van de videofeed aan te passen aan elk type presentatie,” legde het bedrijf uit in een blogpost.

Deze release moet het voor presentatoren gemakkelijker maken om ervoor te zorgen dat belangrijke inhoud niet wordt verduisterd door hun videofeed. Microsoft zegt dat de aanpassingen behouden blijven, zelfs als de presentator het venster sluit. Volg de onderstaande stappen om deze functie uit te proberen:

  • Ga eerst naar de agenda en klik op de knop Nu vergaderen om een nieuwe vergadering te starten.
  • Selecteer de optie Inhoud delen om een venster of scherm te delen en kies een presentatormodus (Opvallend, Naast elkaar of Reporter).
  • Gebruik nu de werkbalkknoppen die worden weergegeven in het voorbeeldvenster van de presentatormodi om de videogrootte en -positie aan te passen.

Microsoft Teams ontvangt aanwezigheidsrapporten voor breakout rooms

Naast de nieuwe presentatormodusoptie heeft Microsoft Teams ook enkele verbeteringen uitgerold voor de breakout rooms-functie. Met de app kunnen organisatoren van vergaderingen nu aanwezigheidsrapporten voor elke breakout room downloaden als een CSV-bestand.

Zoals te zien is in de onderstaande schermafbeelding, bevat het aanwezigheidsrapport details zoals de namen van de deelnemers, e-mailadressen, rollen, deelname- en vertrektijd, evenals de duur van de vergadering. Het rapport toont ook de gemiddelde aanwezigheidstijd, de gemiddelde duur van de vergadering en de begin- en eindtijd van de breakout-sessie. De functie aanwezigheidsrapport is beschikbaar voor zowel Microsoft Teams-desktop- als webclients.

microsoft-teams-attendance-report

Microsoft merkte op dat deze verbeteringen momenteel in preview worden uitgerold naar alle Microsoft Teams-gebruikers wereldwijd. Als je het nog niet hebt gedaan, kun je deelnemen aan het openbare preview-programma van Teams door deze stapsgewijze handleiding te volgen.

Bron: petri

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.