Terug naar het overzicht

06 juni 2023

Microsoft Teams introduceert nieuwe Visio-app voor verbeterde diagramervaring

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat Visio nu beschikbaar is als persoonlijke app in Microsoft Teams. De nieuwe app wordt standaard geïnstalleerd voor alle zakelijke klanten en bevat nieuwe functies om de ervaring met diagrammen in Teams te verbeteren.

“Met een privé werkruimte kunnen gebruikers Visio-bestanden bekijken, bewerken en maken op een centrale locatie zonder Teams te verlaten. We integreren de Visio-app waar het werk gebeurt om samenwerking aan bedrijfsprocessen, organigrammen, productlanceringsschema’s en nog veel meer te stroomlijnen en verbeteren,” legde Microsoft uit in een blogpost.

Een voorproefje van de nieuwe Visio-app in Microsoft Teams

Om toegang te krijgen tot de Visio-app in Microsoft Teams, moeten gebruikers op het pictogram ‘Meer toegevoegde apps’ (…) klikken. Klik vervolgens op het Visio-pictogram om een nieuw bestand te maken of favorieten, recent geopende/aanbevolen/gedeelde bestanden te bekijken. Gebruikers kunnen ook de ingebouwde sjablonen gebruiken om Visio-diagrammen te maken op basis van specifieke behoeften.

Pop out Visio app
Een afbeelding die de Visio-app laat zien als een apart venster in Microsoft Teams

Beschikbaarheid van de nieuwe Visio-app voor verschillende licenties en talen

Microsoft’s nieuwe Visio-app is momenteel beschikbaar als preview voor alle organisaties met Microsoft 365 commerciële licenties en Visio Plan 1 en Visio Plan 2-licenties. De Visio-app stelt gebruikers in staat om bestanden te maken in 31 verschillende talen. Microsoft zal de feedback van gebruikers blijven volgen om de beschikbaarheid van de Visio-app in Teams voor overheidsklanten wereldwijd uit te breiden.

Verrijk uw samenwerking met de nieuwe Visio-app

De integratie van de Visio-app in Microsoft Teams biedt gebruikers een naadloze diagramervaring, wat bijdraagt aan effectievere samenwerking en meer productieve teams op de werkvloer. Profiteer van deze nieuwe app om bedrijfsprocessen, organigrammen, productlanceringsplanningen en nog veel meer te stroomlijnen en efficiënter te maken. Verhoog de productiviteit en verbeter uw samenwerking door de Visio-app te omarmen en organische werkstromen binnen Microsoft Teams te creëren.

Bron: Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.