Microsoft Teams introduceert nieuwe Side-by-Side en Reporter Presenter-modi

Microsoft heeft aangekondigd dat ze nieuwe Side-by-side en Reporter Presenter-modi introduceren met bureaublad- en vensterdeling voor Microsoft Teams-vergaderingen.

Met deze nieuwe, eerste feature release kunnen presentatoren, terwijl ze een scherm delen in Presenter-modi, in twee nieuwe presentatie-indelingen presenteren in een meeslepende ervaring naast hun inhoud.

Momenteel kunnen presentatoren bij gebruik van een Teams-desktopapp verbinding maken met de Teams-vergaderingen en de Standout-presentatormodus gebruiken bij het delen van het scherm.

Deze release biedt de presentator twee nieuwe opties bij het delen van schermen in de Teams Desktop-app:

Side-by-side

teams reported presenter mode

Wanneer een presentator de modus Side-by-side selecteert, zien deelnemers de videofeed en inhoud van de presentator als overlay op een achtergrondafbeelding.

Reporter Presenter-modi

teams reported presenter mode

In de Reporter-modus zien deelnemers de videofeed van de presentator bovenop de achtergrondafbeelding terwijl de inhoud diagonaal over hun schouder wordt geplaatst.

Presentatoren van vergaderingen kunnen de achtergrondafbeelding aanpassen voordat ze de presentatie starten en kunnen de videofeed tijdens de presentatie eenvoudig in- of uitschakelen via de deelbalk.

UITROLLEN

Deze functie wordt uitgerold in de Microsoft Teams desktop-app voor zowel Windows als Mac.

Het begint medio augustus met de uitrol voor standaardgebruikers en verwacht de uitrol medio september te voltooien.

Voor GCC-overheidsgebruikers zal Microsoft dit eind september gaan uitrollen en naar verwachting medio oktober uitrollen.

Bron: mspoweruser