Terug naar het overzicht

21 december 2020

Microsoft Teams introduceert nieuwe functies om de productiviteit van werken en vergaderen op afstand te verbeteren.

Terwijl de wereld dieper in de pandemie blijft duiken, is de behoefte aan verbeterde virtuele communicatie en samenwerking ongekend hoog. En met het toenemende isolement en de verschuiving van conventioneel kantoorwerk naar werken op afstand, haasten SaaS-bedrijven zich om ervoor te zorgen dat ze tools bieden die communicatie een schijn van normaal geven. Toonaangevend is Microsoft, dat nu nieuwe functies uitrolt voor zijn communicatieplatform, Microsoft Teams, met als doel virtuele interacties boeiender, natuurlijker en menselijker te maken.

Volgens hun persbericht zullen de verbeterde functies ook de vermoeidheid van vergaderingen verminderen, de samenwerking inclusiever maken en workflows stroomlijnen. Microsoft probeert nieuwere, snellere en efficiëntere manieren te introduceren om mensen in staat te stellen verbonden en productief te blijven, waar ter wereld ze zich ook bevinden.

De meest impactvolle van alle nieuwe functies is de Virtual Breakout Rooms-functie, die aanvankelijk beperkt was tot sommige GCC-tenants, maar nu beschikbaar zal zijn voor alle gebruikers. Met deze nieuwe functie kunnen organisatoren van vergaderingen hun vergaderingen opsplitsen in groepen voor kleinere interacties.

“Aangezien brainstormruimten Teams-vergaderingen zijn, is alle innovatie die Teams-vergaderingen inclusief, interactief en intelligent maakt, beschikbaar binnen”, zei een woordvoerder van Microsoft over de nieuwe functie. “Deelnemers kunnen een onderwerp bespreken in hun breakout room in een virtuele coffeeshop in de Together-modus. Of studenten kunnen het Microsoft Whiteboard openen en hun ideeën naar voren halen. Dit geldt ook voor onze beveiligingsfuncties die ervoor zorgen dat uw Teams-vergaderingen een veilige plek zijn om te vergaderen, “

Naast Breakout Rooms brengt Microsoft ook nieuwe achtergronden met vakantiethema uit voor Together Mode die bezoekers zeker in een feeststemming zullen brengen. De Together-modus is een functie die gebruikmaakt van AI-segmentatie die deelnemers tegen een vergelijkbare achtergrond plaatst, zodat ze het gevoel krijgen dat ze in dezelfde vergaderruimte zitten. Het is een geweldige functie voor discussie- en brainstormsessies waarin meerdere gebruikers zullen spreken. Het platform introduceerde ook een Dynamic View-functie die de gebruikers controle geeft over wat ze delen met de deelnemers aan de vergadering en waarmee ze de weergave naar hun wens kunnen personaliseren.

Een andere leuke toevoeging aan Microsoft Teams zijn nieuwe videofilters en live emoji-reacties die vergaderingen interactiever en boeiender maken voor gebruikers. De functie stelt gebruikers in staat om met emoji’s op andere deelnemers te reageren, aangezien non-verbale signalen meestal moeilijk te herkennen zijn tijdens online vergaderingen. De nieuwe filters zijn vergelijkbaar met de filters die worden gebruikt op verschillende sociale mediakanalen zoals Instagram en Facebook, waarmee gebruikers hun uiterlijk kunnen aanpassen.

Om brainstormruimten en andere functies te krijgen, moet u ervoor zorgen dat u de nieuwe vergaderervaring heeft ingeschakeld in het instellingenvenster.

Bron: ureed

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.