Terug naar het overzicht

02 maart 2023

Microsoft Teams gaat green screen-technologie gebruiken voor videogesprekken

Krassende virtuele achtergronden van lage kwaliteit zijn een hoofdbestanddeel van videoconferenties op het werk sinds de Covid-19-pandemie begon, maar vanaf april 2023 heeft Microsoft Teams een oplossing, in de vorm van ondersteuning voor groen scherm.

Kunstmatige intelligentie bevindt zich op het punt waar software zoals NVIDIA Broadcast en Google Meet kan virtuele achtergronden en vervagingseffecten ondersteunen zonder extra software of hardware, maar voor maximale kwaliteit doet een groen scherm wonderen.

Hoe? In de lijst met Microsoft 365-roadmaps voor de geplande functie zegt Microsoft dat “Groen scherm de scherpte en definitie van het virtuele achtergrondeffect rond je gezicht, hoofd, oren en haar verbetert. Het stelt je ook in staat om een rekwisiet of ander object in je hand te laten zien om beter zichtbaar te zijn voor andere deelnemers aan een oproep.”

Teams Green Screen

Het hebben van een echt, fysiek groen scherm achter je tijdens je 9-5 is iets gênanter dan doen alsof je op het strand bent of een weerzinwekkende aardbei, maar er is een goede reden waarom je er misschien in wilt investeren wanneer de functie uitrolt.

“De virtuele achtergrond met een green scherm,” gaat Microsoft verder met te zeggen, “biedt het beste virtuele achtergrondeffect, verbruikt minder systeembronnen, waardoor uw Teams soepeler kunnen werken.”

Als uw mobiele werkstation of zakelijke laptop weinig specificaties heeft en u problemen hebt gehad om virtuele achtergronden in Teams goed te laten werken, kan een groen scherm de beste manier zijn om deel te nemen aan deze vaak vreemde en angstaanjagende functie.

En als je je collega’s in Teams echt angst aanjaagt (en terroriseert), kun je nog een stapje verder gaan en een avatar in metaverse-stijl opzetten. 

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.