Terug naar het overzicht

04 mei 2022

Microsoft Teams Customer Lockbox nu beschikbaar

Microsoft Teams heeft nu officieel de customer lockbox-functie, die ook voorkomt dat Microsoft uw inhoud ziet.

Microsoft Teams krijgt interessante nieuwe functies voor zijn meer dan 270 miljoen actieve gebruikers. Met name nieuwe zoekverbeteringen en een “lockbox” om te bepalen wie toegang heeft tot inhoud op het platform.

Volgens Microsoft zouden gebruikers direct een verschil moeten zien wanneer ze op Teams gaan zoeken. Ten eerste is de zoekopdracht minder rommelig met samenvattende resultaten die meer directe context bieden. Microsoft voegt ook meer filters toe om het gemakkelijker te maken om zoekopdrachten te verfijnen.

Microsoft legt steeds meer de focus op zoeken, ondanks dat het bedrijf niet bekend staat als een andere belangrijke zoeknaam dan de zogenaamde prestaties van Bing. Naarmate Microsoft Teams steeds meer wordt geïntegreerd met Windows 11, is zoeken op het platform en de app belangrijk.

Naast zoekverbeteringen brengt Microsoft ook een nieuwe “lockbox” voor klanten in Teams. Met deze nieuwe functie kunnen beheerders bepalen wanneer andere gebruikers toegang hebben tot inhoud en taken kunnen uitvoeren. Je herinnert je misschien dat Microsoft voor het eerst aankondigde lockbox naar Teams te brengen en nu is er ook Customer Lockdown voor Microsoft Azure.

Lockbox

Als u niet bekend bent met Customer Lockbox, is dit een tool die Microsoft gebruikt op tal van platforms en apps, zoals Azure, OneDrive voor Bedrijven, Exchange Online en SharePoint Online. Het voorkomt dat Microsoft of andere gebruikers toegang krijgen tot informatie wanneer een klant problemen oplost of onderhoudt:

“Customer Lockbox biedt een interface voor klanten om verzoeken om toegang tot klantgegevens te beoordelen en goed te keuren of af te wijzen. Het wordt gebruikt in gevallen waarin een Microsoft-technicus toegang moet hebben tot klantgegevens, hetzij als reactie op een door de klant geïnitieerd ondersteuningsticket of een probleem dat door Microsoft is geïdentificeerd. “

Bron: winbuzzer

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.