Terug naar het overzicht

03 mei 2022

Microsoft 365-apps voor bedrijven versus ondernemingen – Functievergelijkingen

In dit artikel gaan we uitleggen hoe de Microsoft 365-apps voor bedrijven versus enterprise zich verhouden, evenals de belangrijkste onderscheidende factoren.

Microsoft 365-productsuite, eerder bekend als Office 365, is een compleet pakket dat bijna elk aspect van de productiviteitssuite omvat. Gebruikt door bijna 200 miljoen actieve gebruikers over de hele wereld, is de service een van de meest betrouwbare als het gaat om het genieten van de beste kwaliteit bedrijfs- en bedrijfsoplossingen. Het biedt u een cloudgebaseerd aanbod voor toegang tot alle uitgebreide keuzes van applicaties die beschikbaar zijn onder het merk Microsoft.

De apps zijn ontworpen om uw productiviteit te verbeteren en te verbeteren en zijn beschikbaar gesteld onder verschillende plannen.

Je hebt toegang tot twee soorten abonnementen: Microsoft 365-apps voor bedrijven en Microsoft 365-apps voor ondernemingen. Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Wat is het verschil tussen Microsoft 365 Apps for Business en Microsoft 365 Apps for Enterprise? We zullen proberen ze te begrijpen.

Microsoft 365-apps voor bedrijven – Een overzicht

Microsoft 365-apps voor bedrijven - Een overzicht
Microsoft 365-apps voor bedrijven – Een overzicht

Het plan stond eerder bekend als Office 365 Business. In feite is alleen de naam veranderd, terwijl de prijs en functies hetzelfde blijven. Het plan is beschikbaar voor $ 8.25 per gebruiker per maand.

Enkele van de functies die worden aangeboden door Microsoft 365 Apps for Business zijn onder meer

 • Regelmatige maandelijkse updates – Het abonnement biedt u toegang tot de volledig geïnstalleerde en regelmatig bijgewerkte versies van de belangrijkste Office-toepassingen. Deze omvatten Outlook, Word, Excel, PowerPoint voor Windows of Mac, OneNote en Access en Publisher (alleen pc).
 • Digital Storytelling – Ga creatief en bezig met je documenten en andere rapporten. Digital storytelling stelt u in staat om te komen met originele webgebaseerde rapporten, presentaties, nieuwsbrieven, training en nog veel meer. Microsoft Sway zou u helpen het beste te bereiken met verhalen vertellen.
 • Cloudopslag : krijg toegang tot 1 TB cloudopslag in OneDrive per gebruiker. U kunt uw documenten, afbeeldingen en al het andere daartussenin bewerken en delen.
 • Ondersteuning voor meerdere apparaten : installeer de Office-apps op verschillende apparaten en platforms. Het ondersteunt pc’s, Macs, tablets en mobiele apparaten, ongeacht het besturingssysteem waarop ze zich bevinden. Het plan ondersteunt Windows, iOS en Android.

Microsoft 365 Apps for Business is eenvoudig in te stellen en te configureren. De ingebouwde beveiliging en een uptime van 99,9 procent voor al uw online apps zouden de andere extra voordelen moeten zijn.

Microsoft 365 Apps for Business wordt geleverd met de volgende opties:

 • Bureaubladversies van alle Office-apps downloaden: Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote (plus Access en Publisher alleen voor pc)
 • Eén licentie dekt de installatie van al uw apps op maximaal vijf mobiele apparaten, vijf tablets en vijf pc’s of Macs per gebruiker
 • 1 TB cloudopslag op OneDrive per gebruiker.
 • Automatische updates elke maand
 • De klok rond ondersteuning op web en telefoon

Het abonnement is compatibel met Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 Service Pack 1 en de twee meest recente versies van macOS.

Microsoft 365-apps voor ondernemingen – Een beknopt overzicht

De Microsoft 365 Apps en Enterprise wordt geleverd met een prijs van $ 12 per gebruiker per maand. Het was voorheen bekend als Office 365 Enterprise, het plan packs in kern office-apps zoals Word, Excel, PowerPoint en Access. Natuurlijk zijn Access en Publisher alleen beschikbaar als pc-versies.

Een paar van de uitstekende functies die door het plan worden aangeboden, zijn onder meer:

 • Maandelijkse updates – Krijg toegang tot de volledig geïnstalleerde en up-to-date versies van de belangrijkste office-apps zoals Outlook, Word, Excel, PowerPoint voor Windows of Mac, OneNote, Teams en Access en Publisher (alleen pc).
 • Office voor het web – Maak uw documenten onderweg met behulp van uw browser. U kunt Word, OneNote, PowerPoint en Excel daar in uw browser downloaden.
 • Beschikbaarheid op meerdere apparaten – U kunt toegang krijgen tot verbeterde productiviteit via verschillende installaties van de apps. U kunt uw apps installeren op meerdere pc’s, Macs, tablets en mobiele apparaten. Het plan ondersteunt Windows, Android en iOS.
 • Digitale storytelling – U hebt toegang tot Microsoft Sway en maakt boeiende interactieve, webgebaseerde rapporten, presentaties, nieuwsbrieven en training.
 • Business Intelligence – Microsoft 365-apps voor ondernemingen worden geleverd met verbeterde functies voor business intelligence. Krijg inzicht in nieuwe kaarten en grafieken in Excel en doe meer met uw Office-apps.
 • Cloudopslag – Krijg 1 TB aan OneDrive-cloudopslag per gebruiker per maand. Maak, bewerk en deel uw documenten, bestanden en nog veel meer.

Het plan biedt u een volledige online beschikbaarheid, met 99,9 procent gegarandeerde uptime. De ingebouwde beveiliging, samen met een eenvoudige installatieoptie, zou het een van de uitstekende keuzes voor uw mogelijkheden maken.

Microsoft 365-apps voor ondernemingen worden geleverd met de volgende opties:

 • 1 TB OneDrive-cloudopslag per gebruiker per maand
 • Toegang tot bijgewerkte versies van de belangrijkste Office-apps: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Microsoft Teams en meer
 • U kunt uw apps installeren op vijf pc’s, vijf tablets en vijf mobiele apparaten
 • U bent verzekerd van een hoge mate van beveiliging en compliance.
 • Krijg toegang tot FastTrack-assistentie.
 • De klok rond ondersteuning van web en telefoon.

Het abonnement is compatibel met Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 Service Pack 1 en de twee meest recente versies van macOS.

Wat is het verschil tussen Microsoft 365 Apps for Business en Microsoft 365 Apps for Enterprise?

Nu we hebben begrepen wat Microsoft 365 Apps for Business en Microsoft 365 Apps for Enterprise zijn, kunnen we ze nu vergelijken en komen tot de aanzienlijke verschillen die elk van hen biedt.

De significante verschillen tussen de twee plannen liggen in het feit dat de Apps for Enterprise wordt geleverd met geavanceerde opties voor beveiliging en compliance. We zullen het juiste onderscheid tussen de twee plannen in meer detail bekijken.

De kenmerken

Elk van die plannen heeft zijn eigen specifieke reeks opties en functies. Enkele van de opvallende kenmerken die door elk van hen worden aangeboden, zijn onder meer

 • E-mail opslag – Microsoft 365 Apps for Enterprise biedt je meer functies dan de Microsoft 365 Apps for Business als het gaat om de e-mailopslag die beschikbaar is op het platform. Beschikbaarheid van een dikkere mailbox van maximaal 100 GB, samen met onbeperkte opslagmarkeringen, het Apps for Enterprise-abonnement. Het Apps for Business-abonnement wordt daarentegen geleverd met slechts 50 GB mailbox.
 • Business Intelligence en Analytics – De Enterprise-versie biedt u een hoge mate van beveiliging en compliance. Hulpprogramma’s zoals Advanced Excel, Delve Analytics en Power BI Pro zouden een aanzienlijk voordeel moeten zijn. Dit zal helpen bij het analyseren en visualiseren van de gegevens op een meer analytische manier.
 • Extra functies – Microsoft 365-apps voor ondernemingen zouden een van de geweldige opties moeten zijn voor uitgebreide opties, waaronder Skype voor Bedrijven, dat u functies biedt zoals vergaderen via PSTN, Cloud PBX en Meeting Broadcast. Litigation Hold is nog een andere toegevoegde functie die kan helpen bij het archiveren van uw mailbox. Intune is nog een andere functie die u zou vinden op een Enterprise-versie die helpt bij effectief mobiel beheer.

De kosten

De kostenfactor is nog een andere onderscheidende factor tussen Microsoft 365 Apps for Business en Microsoft 365 Apps for Enterprise. De Apps for Business is beschikbaar voor $ 8,25 per gebruiker per maand. De Optie Apps for Enterprise is echter iets duurder met $ 12 per gebruiker per maand.

Als u een klein tot middelgroot bedrijf bent, is het een betere optie om te gaan met het Microsoft 365 Apps for Business-abonnement. Als u een grote onderneming bent, vindt u het een uitstekende gelegenheid om Apps for Enterprise te krijgen, wat een beter alternatief zou kunnen zijn dan traditionele keuzes.

Het aantal gebruikers

Dit is nog een ander aspect waarbij Microsoft 365 Apps for Business en Microsoft 365 Apps for Enterprise van elkaar verschillen. Het ‘Apps for Business‘-abonnement is beschikbaar voor een gebruikersbestand van maximaal 300 gebruikers. De optie Apps for Enterprise kan daarentegen voor een onbeperkt aantal gebruikers worden gebruikt.

Dat zou betekenen dat de Apps for Business een uitstekende optie zou zijn voor diegenen onder u die op zoek zijn naar kleinere en groeiende bedrijven. De Apps for Enterprise-versie is het beste voor de grotere ondernemingen met meer dan 300 gebruikers.

Beveiligingsfuncties

U wilt dat uw gegevens veilig zijn. Of u nu een kleinschalige industrie of een grote onderneming bent, u wilt inderdaad dat uw gegevens worden beschermd. Er is een aanzienlijk verschil tussen de twee plannen als het gaat om de veiligheid en beveiliging van uw gegevens.

Microsoft 365 Apps for Business wordt niet geleverd met belangrijke beveiligingsfuncties. U krijgt toegang tot Advanced Threat Protection (ATP). Het Microsoft 365 Apps for Enterprise-abonnement biedt u daarentegen meer geavanceerde functies, waaronder Microsoft Advanced Threat Analytics, Device Guard, Credential Guard, App Locker en Enterprise Data Protection.

Welke van hen moet je meenemen?

Welnu, u zou een beslissing nemen op basis van uw exacte vereiste. Als je denkt dat Microsoft 365 Apps for Enterprise enigszins duur zou zijn, en misschien zou je je behoeften moeten analyseren voordat je je keuze definitief maakt.

Maakt u de juiste keuze op het gebied van kosten en functies? Zoals we al zeiden, worden zowel Apps for Business als Apps for Enterprise geleverd met hun eigen set functies en functies. Kies de juiste opties op basis van uw individuele vereisten. We gaan ervan uit dat de tips en verschillen die in deze compilatie worden beschreven, u moeten helpen de juiste beslissing te nemen.

Office 365 heeft de afgelopen weken een enorme verandering ondergaan. Wat Office 365 was, is nu Microsoft 365 geworden. Voor het grootste deel van het plan is de verandering echter alleen in de nomenclatuur naar voren gekomen en zijn er niet veel wijzigingen in de functies en functionaliteiten geweest.

In de post van vandaag zullen we bekijken wat er is veranderd tussen Microsoft Apps en Office 365 Pro Plus. Zoals we al zeiden, is er een beetje anders geweest vanuit het perspectief van functie, en veranderingen zijn alleen cosmetisch geweest.

Microsoft 365 Apps for Business – wat is het?

Het voormalige Office 365 Business is nu veranderd in Microsoft 365 Apps for Business. Microsoft 365 Apps for Busines is beschikbaar voor $ 8,25 per gebruiker per maand abonnementsmodel. Dit is het mid-tier plan dat openstaat tussen alle Microsoft 365-abonnementen voor Business. Zoals Microsoft zelf beweert: “Office 365-bedrijfsplannen zijn nu Microsoft 365-bedrijfsplannen. Nieuwe naam, zelfde grote waarde, zelfde prijs”.

Microsoft 365 Apps for Business biedt je nu toegang tot alle offline Desktop Office-toepassingen. U hebt echter geen toegang tot andere extra functies, zoals onbeperkte online vergaderingen, e-mail en Sway vanuit dit abonnement. U krijgt toegang tot Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive, Publisher en Access als onderdeel van het plan. Publisher en Access zijn alleen beschikbaar in de bureaubladmodus. Het programma biedt u ook toegang tot online versies van de Office-toepassingen.

Microsoft 365-apps voor ondernemingen

Wat voorheen Office 365 ProPlus was, is veranderd in Microsoft 365 Apps for Enterprise. Het wordt aangeboden als essentiële software en een SaaS-pakket. Microsoft 365-apps voor ondernemingen is een versie van Office-toepassingen en wordt beschikbaar gesteld als onderdeel van uw Microsoft 365-abonnement. De apps worden vanuit de cloud op je computer of smartphone geïnstalleerd.

U hebt een actief abonnement op Microsoft 365 nodig, zodat de apps worden geverifieerd om de vereiste licentie te hebben. Dat zou betekenen dat de apps niet zouden werken als je geen actief Microsoft 365-account hebt.

De Microsoft 365 Apps for Enterprise kan offline worden uitgevoerd en heeft geen actieve internetverbinding nodig voor de functionaliteit. Het vereist echter dat u de licentie controleert door eenmaal per 30 dagen verbinding te maken met uw Microsoft 365-account. De services zijn beschikbaar tegen een abonnement van $ 12 per gebruiker per maand.

Waar is de verandering?

Welnu, nogmaals, we willen verduidelijken dat de wijzigingen alleen in de naam van de services zijn geweest en dat er geen wijzigingen zijn geweest in de functies en functionaliteiten.

Eerder kon je twee zelfstandige versies van Microsoft Office kopen. Ze omvatten Office 365 Business en Office ProPlus. Office 365 Business is nu gewijzigd in Apps voor Bedrijven, terwijl Office 365 ProPlus is gewijzigd in Microsoft 365 Apps for Enterprise. Dat zou betekenen – zoals voor dit bericht – dat we bezig zijn met het vinden van de verschillen tussen Microsoft 365 Apps for Business en Microsoft 365 Apps for Enterprise.

Microsoft 365 Apps for Enterprise is speciaal ontworpen voor zakelijke gebruikers. U krijgt toegang tot de UpToDate-versies van Desktop Office-apps die voortdurend worden bijgewerkt. Bovendien krijgt u ook toegang tot beveiligings- en nalevingsfuncties die door Microsoft worden aangeboden in het enterprise-grade aanbod. U krijgt ook toegang tot verbeterde communicatietools.

Het zou u verder toegang bieden tot betere controle over de implementatie en het beheer van uw toepassingen. Zelfs als u geen ondernemingsentiteit en slechts een kleine of middelgrote organisatie bent, profiteert u van het plan. Het plan is ontworpen om u toegang te bieden tot een hogere mate van IT-controle.

Microsoft 365 Apps for Business is daarentegen een suite van alle bijgewerkte versies van Offline Office-toepassingen. U kunt regelmatig bijgewerkte versies van de apps krijgen; het verschilt van Microsoft 365 Apps for Enterprise omdat het niet wordt geleverd met de extra beveiligings- en nalevingsopties. Nog een ander verschil tussen de Microsoft 365 Apps for Business en Microsoft 365 Apps for Enterprise zou zitten in het aantal toegestane gebruikers. Apps for Business ondersteunt gebruikers tot 300 in aantal, terwijl het aantal gebruikers in Microsoft 365 Apps for Enterprise onbeperkt is.

De kenmerken

Nou, nadat je hebt begrepen dat Microsoft 365-apps nu de gewijzigde vorm van Office 365 Business en Office 365 ProPlus hebben, wat dacht je van het bekijken van een paar functies die door elk van hen worden aangeboden?

Microsoft 365-apps voor ondernemingen

De service omvat Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive en Microsoft Teams. De maandelijkse kosten zouden $ 12,50 per gebruiker zijn.

Enkele van de opvallende functies die door het platform worden aangeboden, zijn onder meer:

 • Regelmatige maandelijkse updates – U kunt verzekerd zijn van regelmatig bijgewerkte en volledig geïnstalleerde versies van de Office-apps, namelijk Outlook, Word, Excel, PowerPoint, Publisher en Access.
 • Cloudopslag – Elk van de gebruikers krijgt een OneDrive-cloudopslag van 1 TB. U kunt documenten en andere bestanden naadloos bewerken en delen met gemak.
 • Online Office-toepassingen – Een perfect voorbeeld van het Office voor het web, u zou uw documenten en werkbladen in Word en Excel in een browser kunnen maken of bewerken. Geen offline applicatie nodig wanneer u onderweg bent.
 • Compatibiliteit met meerdere apparaten en platforms – U kunt de volledig geïnstalleerde Office-apps installeren op een breed scala aan desktop- en mobiele apparaten. U kunt uw apps verbinden op pc’s, Macs, tablets en mobiele apparaten. De service wordt ondersteund op Windows, iOS en Android.
 • Business Intelligence op zijn best – Toegevoegde functionaliteiten vol met uw reguliere Office-apps is wat het een van de belangrijkste opties zou maken waarmee u zou willen gaan.

Andere extra voordelen zijn een 24 x 7 online beschikbaarheid met 99,9 procent uptime, ingebouwde beveiliging en het gemak van het instellen ervan.

De Microsoft 365-apps voor ondernemingen worden geleverd met de volgende opties:

 • Optie om uw apps te installeren op vijf pc’s, vijf tablets en vijf mobiele apparaten
 • Download al uw offline Office-apps volledig- Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Microsoft Teams en meer
 • 1 TB opslag voor elke gebruiker
 • Hoog niveau van beveiliging en compliance.
 • Fast track assistentie via meerdere kanalen.

Compatibiliteit – Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 Service Pack 1 en de twee meest recente versies van macOS

Microsoft 365-apps voor bedrijven

Microsoft 365 Apps for Business is uitgerust met Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive, Publisher en Access. U moet $ 8,25 per gebruiker per maand betalen met de jaarlijkse verbintenis en $ 10 per gebruiker per maand met een maandelijkse toezegging.

Enkele van de functies die beschikbaar zijn op Microsoft 365 Apps for Business zijn onder meer

 • Maandelijkse updates – U kunt de volledig geïnstalleerde en regelmatig bijgewerkte versies van alle belangrijke Office-apps downloaden, namelijk Outlook, Word, Excel, PowerPoint, Access en Publisher.
 • Cloudopslag : ontvang 1 TB OneDrive-cloudopslag per gebruiker. U moet uw documenten gemakkelijk kunnen bewerken en delen met uw teams.
 • Toegankelijkheid op meerdere apparaten: u kunt de Office-apps op meerdere apparaten tegelijk installeren. Installeer ze op elk apparaat met pc’s, Macs, tablets en mobiele apparaten. De apps worden ondersteund op Windows, iOS en Android.
 • Digital Storytelling – De digital storytelling-functie biedt u toegang tot het maken van boeiende en creatieve rapporten. Uw rapport, presentatie, nieuwsbrief en training zouden een van de uitstekende opties zijn.

High-end ondersteuning, ingebouwde beveiliging en installatiegemak zijn een paar opwindende opties die worden aangeboden door Microsoft 365 Apps for Business

De Microsoft 365-apps voor bedrijven worden geleverd met de volgende opties:

 • 1 TB Cloudopslag in OneDrive per gebruiker
 • Volledig geïnstalleerde Office-apps, namelijk Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote (plus Access en Publisher alleen voor pc)
 • Installatieoptie op meerdere apparaten met de mogelijkheid om het te installeren op vijf mobiele apparaten, vijf tablets en vijf pc’s of Macs per gebruiker
 • Automatische app-updates elke maand

Compatibiliteit – Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 Service Pack 1 en de twee meest recente versies van macOS

Tot slot

Welnu, als u in de war bent tussen Microsoft 365-apps (voor Bedrijven en Ondernemingen), Office 365 ProPlus en Office 365 Business, zouden de tips hier u idealiter hebben geholpen te begrijpen wat er tussen hen is veranderd. Je zou hebben ontdekt dat er slechts een verandering in de naam is geweest en niet veel verschil tussen de functies die op elk van hen beschikbaar zijn.

De bovenstaande discussie zou u idealiter moeten helpen de juiste beslissing te nemen en de juiste versie te kiezen volgens uw zakelijke behoeften.

Meer lezen: Officiële webpagina van Microsoft over abonnementen en prijzen

Bron: gigxp

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.