Terug naar het overzicht

12 februari 2022

Microsoft Teams-apps worden binnenkort ondersteund in Outlook

Je bent altijd in Teams, zelfs in Outlook.

Wat u moet weten

  • Microsoft Teams blijft zijn terrein uitbreiden.
  • Binnenkort kunnen Teams-apps worden uitgevoerd in Outlook, wat betekent dat u zelfs in Outlook kunt deelnemen aan de Teams-ervaring.
  • De functie zal naar verwachting in december 2022 algemeen beschikbaar zijn, hoewel dat een geschatte leveringsdatum is, geen garantie.

Je kunt rennen, maar je kunt je niet verbergen: Microsoft Teams gaat een manier vinden om zichzelf op tijd in elke Microsoft-app te injecteren, het is gewoon een kwestie van ‘wanneer’. En in het geval van Outlook is het “wanneer” (mogelijk) ergens in december 2022.

Zoals te zien is op de Microsoft 365 roadmap, waar alle goede Microsoft service- en productupdates met de juiste filters te vinden zijn, bestaat er functie ID 88909. De functie is getiteld “Outlook: apps toevoegen en gebruiken in Outlook.” Dit is hoe Microsoft het omschrijft: “Apps die voor Teams zijn gebouwd, kunnen nu ook in Outlook worden uitgevoerd. Outlook-gebruikers kunnen deze bijgewerkte Teams-apps (met persoonlijke tabbladen en/of op zoekopdrachten gebaseerde berichtextensies) aanschaffen en gebruiken zonder Outlook te verlaten.”

Het is gepland voor een algemene beschikbaarheidsrelease van december 2022, hoewel dat meer een voorlopige schatting is van Microsoft, dus houd je adem niet in. Vooral als het een datum is die zo ver weg is als deze, wat betekent dat het leveringsschema drastisch kan veranderen als het team achter de functie zich realiseert dat wat koken is, meer tijd in de oven nodig heeft.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.