Terug naar het overzicht

10 april 2021

Microsoft Teams-apps voor projectbeheer

Microsoft Teams is een uniek samenwerkingsplatform waarmee u uw kennis kunt delen, aan verschillende projecten kunt werken en effectief kunt samenwerken in de hele organisatie. Waar we vooral van houden, is de mogelijkheid om apps van derden te integreren die uw werkprocessen kunnen stroomlijnen en uw Teams-ervaring kunnen verbeteren. Bekijk hier de populairste Microsoft Teams-apps voor projectbeheer op een rij.

Project Management Apps voor Microsoft Teams 

Trello

Iedereen heeft gehoord over Trello – een app om projecten te beheren en dagelijkse taken uit te voeren. Met Trello kunt u dashboards maken voor al uw gebruiksscenario’s: projectbeheer, verkoopsamenwerking, onboarding-proces, enzovoort. Pas uw borden aan met lijsten en kaarten die alle vereiste inhoud bevatten – checklists, notities, vervaldatums, bijlagen en opmerkingen. Bovendien kunt u met automatisering zonder code het aantal vervelende taken verminderen door de kracht van automatisering in uw hele team te benutten.

Trello app for Microsoft Teams

Trello app for Microsoft Teams

De Trello-app verbindt uw Trello-teams met die in Microsoft Teams. Je kunt Trello toevoegen als een nieuw tabblad in een speciaal kanaal. Hierdoor kun je de borden, lijsten en kaarten van Trello rechtstreeks in de Teams-omgeving bekijken. Bovendien kunt u Trello Connector gebruiken om automatisch meldingen van Teams te ontvangen over wijzigingen die in Trello zijn aangebracht.

Trello app for Microsoft Teams

Asana

Asana brengt het werk van uw team naar één gedeelde plek. U kunt projecten effectief uitvoeren met aangepaste visuals, zoals een lijstweergave om taken te ordenen en toe te wijzen. Met een bordweergave kunt u gemakkelijk afhankelijke, overlappende en ongeplande taken beheren. Bovendien kunt u routinetaken automatiseren. Met een projectoverzicht kunt u bijvoorbeeld doelen en belangrijke bronnen delen om uw team op één lijn te houden. 

Asana

Asana met Teams

Een ander kenmerk is de mogelijkheid om Asana te integreren met vele andere apps, zoals Outlook, SharePoint, Power BI en natuurlijk Microsoft Teams. Door Asana met Teams te verbinden, kunt u samenwerken aan Asana-taken en uw werk verbonden houden zonder uw Teams-omgeving te verlaten. Maximaliseer de zichtbaarheid en bekijk Asan-taken, projecten, statusupdates en portfolio’s rechtstreeks in Microsoft Teams.

Asana voor Teams.png

SalesTim – Microsoft Teams App

SalesTim – is een app voor het beheer van samenwerkingsprocessen voor Microsoft Teams. Met SalesTim bent u in staat om de omgeving van uw Teams te structureren, teamcreaties te automatiseren en een sterk bestuursbeleid op te stellen zonder extra kosten voor IT.

Sales Tim Templates-catalog.png

Met SalesTim Automation kunt u uw eigen Teams-sjablonencatalogus maken. In dit geval kunt u een projectbeheersjabloon maken met standaard-, privé- en gedeelde kanalen, tabbladen met apps, geüploade bestanden en mappen en meer. Op deze manier kunt u als projectmanager snel volledig ingerichte teams maken vanuit Project Management Template met alle inhoud inbegrepen.

U kunt dus snel een volledig ingericht team maken op basis van Project Management Template met:

  • Gekopieerde standaard-, privé- en gedeelde kanalen om samen aan projecten te werken en inhoud te delen
  • Gekloonde bestanden en mappen met belangrijke documenten, zoals richtlijnen, praktijkcodes, rapportsjablonen, enzovoort
  • Vooraf gebouwde planner met borden, taken, notities en bijlagen
  • Tabbladen met andere apps, zoals Yammer om te communiceren met projectexperts of Sharepoint om toegang te krijgen tot uw toegangsbibliotheek of uw interne Hub-sites

Jira  

Jira is een ander geweldig hulpmiddel om effectief projectmanagement uit te voeren. Het heeft veel producten, zoals Jira Software, Jira Align, Jira Service Management en andere. Laten we er een paar bespreken.

Met Jira Software kun je je eigen software plannen, volgen en vrijgeven. U kunt gebruikersverhalen en problemen maken en taken verdelen onder uw softwareteam. Bovendien kunt u een sjabloonworkflow gebruiken of uw eigen workflow maken om uw processen te beheren.

Vervolgens kun je met Jira Align gegevens op teamniveau verzamelen om al het werk in realtime zichtbaar te maken in je hele onderneming. Breng iedereen op dezelfde pagina om de reikwijdte, roadmaps en afhankelijkheden tussen teams en portfolio’s te bepalen.

Jira Cloud en Jira Server met Microsoft Teams

Deze integratie brengt uw Jira-ervaring in uw samenwerkingsomgeving, waardoor uw team gefocust blijft en over verschillende onderwerpen kan communiceren. U kunt ook communiceren met de Jira Cloud-bot om problemen te maken, toe te wijzen en te bewerken. Bovendien kunt u met de berichtextensie direct naar een specifiek probleem zoeken en dit naar een kanaal of gesprek sturen.

jira-microsoft-teams-project-management
Jira voor Microsoft Teams

Wrike  

Met Wrike kunnen jij en je collega’s samenwerken aan projecten en je klantervaring verbeteren. Visualiseer plannen met Gantt-grafieken, schakel Agile-teams in met Kanban-borden en bouw uw workflows om projecten zoals evenementenbeheer, productlevering of onboarding te versnellen. Een andere functie is de mogelijkheid om aangepaste aanvraagformulieren te gebruiken die details verzamelen en om automatisch taken aan te maken en toe te wijzen aan de juiste teams.

wrike-project-management
Wrike.com

Wrike App met Microsoft Teams

Nadat u Wrike in uw Teams-omgeving hebt geïntegreerd, kunt u mappen en projecten als nieuwe tabbladen toevoegen aan een speciaal kanaal. Zo kunt u alle taken bekijken, belangrijke taakdetails bewerken, opmerkingen toevoegen en uw collega’s vermelden in uw Teams-omgeving.

Bovendien kan elke Microsoft Teams-gebruiker een Wrike-account aanmaken en teamgenoten uitnodigen voor het account via Microsoft Teams.

Wrike-teams-project-management
Wrike voor Teams

Monday.com 

Monday.com is het visuele platform waarmee u alle activiteiten van uw team kunt plannen, organiseren en volgen. Om processen te stroomlijnen, kunt u uw eigen workflow creëren of kiezen uit meer dan 200 kant-en-klare sjablonen. Maak een bord met groepen, items en updates die in realtime worden gesynchroniseerd. Stel teamgenoten op de hoogte, voeg bestanden toe en koppel boards aan elkaar, zodat het gemakkelijk is om de voortgang bij te houden en uit te voeren.

monday.com-project-management
Monday.com

Monday.com App met Microsoft Teams

Door Monday.com te integreren met Teams kunt u uw projecten en processen op één plek structureren en stroomlijnen. U kunt dus nieuwe borden maken en rechtstreeks vanuit de Microsoft Teams-tabbladen samenwerken aan bestaande borden. Bovendien kun je door de Monday-bot te gebruiken meldingen van je boards ontvangen en nieuwe items maken. Ten slotte kunt u uw persoonlijke ruimtetabblad aanpassen om op de hoogte te blijven van uw wekelijkse project.

Microsoft Teams integration with Monday.com

Bessapps 

Beesy – is een door AI aangedreven samenwerkingsoplossing om uw werk te plannen, organiseren, samen te werken en bij te houden. Laten we een paar van de mogelijkheden noemen:

  • Verminder de tijd die aan e-mails wordt besteed met het bijhouden van e-mails en een up-to-date mailbox
  • Organiseer vergaderingen met notities en follow-up van actieplannen
  • Beheer uw teamleden en stimuleer de voortgang van het actieplan
  • Vereenvoudig het beheer van taken met aangepaste rapportage en nog veel meer
beesapps

Bessapps with Microsoft Teams

Bessy combineert alle actieplannen, vergadernotities, projecten en doelen. Door de integratie van Bessy en Teams bespaart u tijd die u besteedt aan het beheren van uw doelen en het samenwerken. Verzamel essentiële informatie uit uw teamchat en actie-items voor vergaderingen, zet belangrijke e-mails om in taken en nog veel meer. Zet uw aangepaste dashboards en weergaven vast als nieuwe tabbladen en werk samen aan projecten met uw teamgenoten.

BessApp met Microsoft Teams

Smartsheet  

Smartsheet is een cloudgebaseerd platform waarmee teams en organisaties automatisering en rapportage kunnen plannen en beheren. Met deze tool kun je verschillende dashboards en weergaven maken om je voortgang bij te houden met handige visuals. U kunt uw werkresultaten delen met belanghebbenden binnen en buiten uw organisatie. Bovendien kunt u processen stroomlijnen met geautomatiseerde workflows inclusief herinneringen en updates.

smartsheet-project-management

Smartsheet met Microsoft Teams

Door Smartsheet te verbinden met uw Teams-omgeving, kunt u Smartsheet-meldingen rechtstreeks naar de kanalen van Teams sturen. Vervolgens kun je elk blad, dashboard of rapport toevoegen als een nieuw tabblad in de kanalen van Teams. Dit kan gesprekken samenbrengen, zelfs als leden van uw projectteam geen toegang hebben tot het Smartsheet-platform.

smartsheet-teams-project-management

MeisterTask 

MeisterTask is een online tool voor taakbeheer voor teams. Met deze app kun je taken organiseren en beheren in een ontworpen en aanpasbare omgeving. U kunt dashboards met taken maken en onderlinge relaties opbouwen. U kunt bijvoorbeeld taken markeren als gerelateerd aan, gedupliceerd of geblokkeerd door andere taken. Vervolgens kunt u vooraf gedefinieerde checklists of aangepaste velden naar taken laden. Bovendien kunt u workflows maken om repetitieve stappen te automatiseren en de efficiëntie van uw team te vergroten.  

meistertask

MeisterTask App with Microsoft Teams

Integreer MeisterTask met Microsoft Teams en voer effectief taakbeheer uit voor uw projectteam. Om dit te doen, kunt u het MeisterTask-projectdashboard toevoegen als een nieuw tabblad in een Teams-kanaal. Op deze manier kunt u met dezelfde interface aan uw projecttaken samenwerken zonder Microsoft Teams te verlaten.

meistertask-teams-project-management
Verander uw plannen in projecten met MeisterTask voor Microsoft Teams

Miro  

Miro is het online samenwerkingsplatform voor whiteboards waarmee u teams naar het werk kunt verdelen. Het stelt teams in staat om iedereen betrokken en op één lijn te houden in het projectontwikkelingsproces, van idee tot productie. Met Miro kunt u gebruikers op uw online bord uitnodigen om te brainstormen, notities te maken en projecten bij te houden. Maak uw eigen dashboards of gebruik een van Miro’s sjablonen, zoals canvas voor bedrijfsmodellen, kaarten met gebruikersverhalen, visgraatdiagrammen, enzovoort. Pas whiteboards aan door afbeeldingen, documenten, spreadsheets en nog veel meer te uploaden.

Miro
Online samenwerkend whiteboard-platform om beter af te stemmen op klanten

Miro App voor Microsoft Teams

Met Miro en Microsoft Teams kunt u meldingen van Miro rechtstreeks in de Teams-omgeving ontvangen. Hiermee kan iedereen in uw team op de hoogte blijven van feedback, recensies en andere belangrijke inhoud terwijl u uw normale workflow doorloopt. Voeg elk bord dat in Miro is gemaakt toe als een nieuw tabblad in de kanalen van Teams en begin gesprekken met je collega’s om updates en projectwijzigingen te bespreken.

Miro App voor Microsoft Teams
Miro met Microsoft Teams

Klaxoon

Klaxoon is een geweldige samenwerkingstool voor efficiënt teamwerk. Deze app verbetert uw vergaderervaring door mensen met elkaar te verbinden in één vergaderruimte. Elke deelnemer ontvangt dus een vergadercode via e-mail of bericht en kan vervolgens via mobiel verbinding maken met de online of offline vergadering en deelnemen aan brainstorming, ideeën delen, projecten uitvoeren, deelnemen aan quizzen en enquêtes en nog veel meer.

Klaxoon
klaxoon.com

Bovendien kunt u vooraf gebouwde Klaxoon-sjablonen gebruiken om vergaderingen effectief te organiseren. Wekelijkse sjabloon, OKR-methode, risicobeheer, snel projectblad en nog veel meer.

Klaxoon met Microsoft Teams

Uw team kan u Klaxoon rechtstreeks vanuit Microsoft Teams gebruiken om ideeën te delen en effectief samen te werken. Direct binnen Teams kunt u een Klaxoon-netwerk delen in een nodig Teams-kanaal. Zo heeft uw projectthee toegang tot alle bronnen die worden gedeeld op de privéwerkplek van Klaxoon. Door Klaxoon te integreren met Teams, stelt u elk teamlid in staat dezelfde ervaring te beleven, waar ze ook zijn.

klahoon_microsoft_teams
Microsoft en Klaxoon verbinden hun samenwerkingshulpmiddelen

Microsoft Teams Apps voor Project Management   

Laten we tot slot enkele van de Office 365-apps opnoemen die u kunnen helpen bij het beheren van projecten. Wat vooral geweldig is, is hun mogelijkheid om met elkaar te integreren.

Microsoft Planner om projecttaken te beheren

Microsoft Planner is een geweldige tool om dagelijkse taken te beheren, projectvoortgang uit te voeren en meer. Met Planner kun je verschillende emmers met kaarten maken. Wijs taken toe aan elke persoon in uw projectteam, voeg vervaldatums toe, voeg bestanden en links toe, voeg selectievakjes toe en werk samen met uw teamgenoten via taakcommentaar.

planner-template-project-management

Voeg Planner toe als een nieuw tabblad in uw Teams-kanaal en beheer dagelijkse activiteiten zonder teams te verlaten. Bovendien kunt u de weergave wijzigen in borden, schema’s of grafieken. Bovendien kunt u met SalesTim Planner op sjabloonniveau toevoegen. Bouw een Microsoft Teams-sjabloon met het tabblad Planner en deze wordt automatisch aan de nieuw gemaakte teams vanuit deze sjabloon toegevoegd.

planner-template-project-management

Microsoft Project

Microsoft Project is een krachtige en gebruiksvriendelijke app waarmee u elk project met succes kunt uitvoeren. Hier kunt u eenvoudig uw projecten plannen met de kracht van dynamische planning op basis van de benodigde inspanning, de duur van het project en de toegewezen teamleden.

Wanneer u een nieuw project maakt, begint het in feite in een rasterweergave die in feite een lijst met taken is. Hier kunt u taken toewijzen, de duur en voortgang instellen en nog een aangepaste kolom toevoegen.

Met een tijdlijnweergave ziet u de taken van uw project in een traditionele Gantt-weergave waarin u taken kunt beheren die over de tijdlijn zijn verdeeld. Bovendien kunt u de muisaanwijzer op de taken en samenvattingen plaatsen om gemakkelijk te zien waarvoor ze zijn gepland.

Microsoft Project

Wat geweldig is, is de mogelijkheid om Microsoft Project te integreren in Microsoft Teams. Met deze functie kunt u een link naar uw project toevoegen vanuit Project voor het web als een nieuw tabblad in de Microsoft Teams-omgeving. Deel projectbestanden, start online vergaderingen en gesprekken en houd de voortgang van het project op één plek bij.

microsoft-project-teams

Power BI to build and share projects reports  

Microsoft Power BI helpt uw organisatie om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen, beheren en analyseren. Exporteer gegevens, bouw rapporten, neem de juiste beslissingen en deel eenvoudig inhoud met uw collega’s in de Office 365-omgeving.

Microsoft power BI

Door Power BI te verbinden met Microsoft Teams, kunt u eenvoudig samenwerken aan rapporten, rechtstreeks in een teamkanaal. Als projectmanager kunt u een projectrapport toevoegen aan een van de tabbladen in uw team en de dynamiek van projectindicatoren in realtime volgen.

power-bi-project-management

Automatiseer teamcreaties vanuit elke app met Power Automate 

Vraagt u zich af hoe u uw processen kunt stroomlijnen? Met Power Platform kunt u repetitieve taken automatiseren en tijd besparen door Microsoft Teams-connector met andere apps te gebruiken. Vraagt u zich af hoe u meldingen kunt ontvangen of een goedkeuringsproces kunt opzetten? Lees ons artikel over de basismogelijkheden van Microsoft Teams en Power Automate.

power-automate-

Bron: salestim

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.