Microsoft-Teams-video-privacy

Nieuwe Microsoft Teams-functie kan uw camera blootleggen!

Inhoudsopgave

Door de groeiende praktijk van sociale afstand en thuiswerken, werken miljoenen mensen over de hele wereld op afstand.

Het tijdperk van ‘alles op afstand’ heeft de manier waarop we werken en met elkaar in contact komen, veranderd. Om gewoon door te kunnen gaan, gebruikt elke organisatie tools voor teamsamenwerking zoals Microsoft Teams, Google Meet, Zoom, enz. Om teamwerk en realtime samenwerking aan te moedigen.

Volgens recent onderzoek is het gebruik van Microsoft Teams enorm toegenomen in vergelijking met andere samenwerkingstools. Het heeft 115 miljoen dagelijkse actieve gebruikers bereikt. Ook introduceert Microsoft Teams voortdurend nieuwe functies om de productiviteit van medewerkers te verbeteren en het werk een beetje leuker te maken.

In het bijzonder is het gebruik van Teams-vergaderingen toegenomen vanwege werken op afstand. Microsoft werkt er ook hard aan om haar gebruikers een rijke klasse-ervaring te bieden door middel van nieuwe functies zoals aangepaste achtergrond, achtergrondvervaging, hand opsteken, realtime ruisonderdrukking, enz.

We zien dat Microsoft Teams haast heeft om nieuwe en innovatieve functies uit te brengen om te concurreren met de ervaren spelers op de markt, zoals Zoom, Team Viewer, enz. We ontdekten dat een van de nieuwe functies de privacy van gebruikers in gevaar kan brengen door hun video te tonen wanneer ze zijn niet voorbereid. Meer details volgen.

Microsoft Teams heeft onlangs een functie uitgebracht om een ​​voorbeeld van uw camera te tonen wanneer u uw muis naar het videopictogram beweegt. Tijdens een spraakoproep waren de meeste gebruikers die per ongeluk met het videopictogram zweefden misschien geschokt, maar de tekst ‘alleen jij kunt dit zien’ in het voorbeeld gaf verlichting.

Microsoft-Teams-video-preview-300x244

Dezelfde functie kan uw privacy in twijfel trekken!

Als u vergaderingen bijwoont in Teams, heeft u uw scherm mogelijk minstens één keer gedeeld. Gelooft u dat scherm delen uw video aan iedereen in de vergadering kan laten zien zonder dat u de video aanzet? Ja. Het kan gebeuren. Het kan iedereen overkomen.

Hoe kan uw video worden blootgelegd?

Uit mijn ervaring kan het op twee manieren gebeuren.

  • Je video die door jou is exposed (zonder dat je het weet)
  • Je video word exposed door je teamgenoot (onbedoeld)

Ik zal het in detail uitleggen. Bedenk dat u uw scherm met uw team heeft gedeeld en dat wanneer u met de muis over het videopictogram beweegt, er een videovoorbeeld wordt weergegeven dat door de mensen in de vergadering kan worden bekeken.

Hetzelfde kan gebeuren wanneer u uw scherm deelt met het team en de muisbesturing aan uw teamgenoot hebt gegeven. Als ze per ongeluk met de muis over het videopictogram bewegen, wordt uw videovoorbeeld aan iedereen in de vergadering getoond.

Ik kan iemand horen zeggen: ‘Het is geen fout, het is een functie’. Het weergeven van een videovoorbeeld is een goede functie, maar de meeste mensen zijn zich misschien niet bewust van dit onbedoelde videovoorbeeld. Net als vergelijkbaar met Niet storen (wat helpt om de meldingen tijdens het presenteren te onderdrukken) die automatisch wordt geactiveerd tijdens het delen van het scherm, had Microsoft deze voorbeeldoptie moeten uitschakelen.

Wees tot die tijd voorzichtig met uw videopictogram.

Ik schrijf dit om u erop attent te maken. U kunt dit delen met uw collega’s en hen ook waarschuwen. Als je soortgelijke ervaringen hebt, deel ze dan via het commentaargedeelte. Fijne teamvergaderingen !!!​

Bron: o365reports

Deel dit bericht:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email