Terug naar het overzicht

10 juli 2023

Microsoft sloot Bookings App voor Android en iOS op 15 Juli

Het einde van de mobiele Microsoft Bookings-app

Microsoft stopte met een van haar mobiele apps, ontwikkeld voor zowel iOS als Android platformen. Na 15 juli 2023 werkten de mobiele Microsoft Bookings apps niet meer.

Aankondiging via Microsoft 365 beheercentrum

Petri.com bracht het nieuws via een nota in het Microsoft 365 beheercentrum. Het artikel gaf aan dat Apple’s iOS app store en de Google Play Store de Bookings app al in februari 2023 verwijderden. De nota verduidelijkte dat de apps na 15 juli niet meer werkten voor bestaande gebruikers.

De geschiedenis en functie van Bookings

Microsoft kondigde de Bookings service aan in juli 2016. In 2017 werd het beschikbaar voor alle Office (nu Microsoft) 365 Business Premium gebruikers. Met Bookings konden bedrijfseigenaren het maken van afspraken automatiseren. Gebruikers konden een webformulier invullen om een specifieke dag, tijd of medewerker te kiezen.

De reden achter de afschaffing

Microsoft gaf geen specifieke reden voor het stopzetten van de Bookings mobiele apps. De meest waarschijnlijke oorzaak was het lage gebruik, waardoor het bedrijf besloot om ze te stoppen. Mobiele klanten konden nog steeds de webgebaseerde Bookings service via hun browsers gebruiken.

Toekomstige plannen voor Microsoft-apps

Microsoft overwoog ook om de huidige Windows Mail en Calendar apps te vervangen door de nieuwe Outlook app voor Microsoft 365 diensten. Echter, na feedback van Microsoft 365 gebruikers, heroverwoog het bedrijf deze verandering in timing en implementatie.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.