Terug naar het overzicht

09 juli 2023

ChatGPT Pauzeert Bing Integratie Om Paywall-Omzeiling te Stoppen

OpenAI heeft de Bing-betafunctie tijdelijk stopgezet na de ontdekking van een truc door gebruikers om betaalmuren te omzeilen.

ChatGPT Stopt Tijdelijk Bing-Integratie

Wat Je Moet Weten
OpenAI heeft tijdelijk de stekker uit de functie Browse with Bing beta getrokken. De functie werd gelanceerd om de zoekervaring in ChatGPT te verbeteren. Gebruikers hebben echter een nieuwe truc ontdekt waarmee ze betaalmuren kunnen omzeilen met de chatbot.

Introductie van de Nieuwe Functie
Vorige week kreeg de chatbot van OpenAI, ChatGPT, een nieuwe functie genaamd Browse with Bing. Deze functie werd exclusief verzonden naar ChatGPT Plus-abonnees.

Integratieproblemen en Oplossingen
Echter, kort na het incorporeren van de nieuwe functie in de chatbot, ontdekte OpenAI dat er situaties zijn waarin het niet naar behoren functioneert. Het bedrijf schakelde daarom op 3 juli 2023 de functie Browse with Bing beta uit.

De Impact van Betaalmuren
In de meeste gevallen worden betaalmuren gebruikt om gebruikers te laten abonneren op een site. Gebruikers zonder abonnement op de site worden beperkt van het toegang krijgen tot de gepubliceerde informatie.

Toekomstige Stappen
Op dit moment is het onduidelijk wanneer OpenAI de functie zal herstellen en welke configuratiewijzigingen het op het platform zal aanbrengen om dit in de toekomst te voorkomen.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.