Terug naar het overzicht

18 februari 2023

Microsoft Purview introduceert adaptive protection-functie

Adaptive Protection in Microsoft Purview biedt automatische beveiliging van machine learning Data Loss Protection (DLP).

Microsoft Purview – de rebranding van Azure Purview gelanceerd in april 2022 – ontvangt een nieuwe beveiligingsfunctie die bekend staat als Adaptive Protection. Deze nieuwe oplossing debuteert in preview en maakt gebruik van Insider Risk Management machine learning AI om de gegevenspatronen van gebruikers te begrijpen, voordat het Data Loss Protection (DLP) -tools aanbiedt voor eventuele hiaten in de gegevensbeveiliging die het vindt.

Microsoft wijst erop dat data fundamenteel is voor productiviteit en innovatie en dat de hoeveelheid data alleen maar zal toenemen. Het bedrijf wijst erop dat meer dan 80 procent van de bedrijven het verlies/de diefstal van persoonlijke gegevens als een risico met een hoge impact ziet.

Adaptive Protection in Microsoft Purview helpt organisaties een meer op maat gemaakt gegevensbeschermingsprogramma te gebruiken dat aan hun behoeften voldoet. Het is een alternatief voor de one-size-fits-all oplossingen voor gegevensbeveiliging en -beheer die beheerders momenteel hebben.

“Met Adaptive Protection wordt DLP-beleid dynamisch en zorgt het ervoor dat het meest effectieve beleid, zoals het blokkeren van het delen van gegevens, alleen wordt toegepast op gebruikers met een hoog risico, terwijl gebruikers met een laag risico hun productiviteit kunnen behouden. Het resultaat: uw security operations-team is nu efficiënter en in staat om meer te doen met minder.”

Beveiligingsteams kunnen voorkomen dat gebruikers zorgvuldig worden toegevoegd en verwijderd op basis van hun gebeurtenissen. Door gebruik te maken van machine learning biedt Adaptive Protection besturingselementen voor geautomatiseerde reacties op gegevensbedreigingen.

Microsoft-bevoegdheid

Microsoft Purview is een one-stop-shop voor klanten om hun bedrijfsmiddelen te beschermen. Dat omvat het bieden van bescherming voor een volledig gegevensframework voor klanten, inclusief apps, clouds, eindpunten en meer.

De service biedt meer gegevensbeheer aan cloudklanten door gebruik te maken van de Microsoft Information Protection-service. Volgens het bedrijf kan de tool organisaties helpen om data breder te beschermen. Het helpt bijvoorbeeld bij het beschermen van gegevens die afkomstig zijn van niet-Microsoft-services.

Bron: winbuzzer

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.