Terug naar het overzicht

13 oktober 2022

Microsoft Purview: Gegevens beveiligen, risico’s beheren en naleving verbeteren

De introductie van Microsoft Purview vertegenwoordigt de inspanningen van Microsoft om ervoor te zorgen dat alle kritieke informatie die door bedrijven wordt gedeeld, zowel toegankelijk als veilig blijft. We leven in een spannende en innovatieve tijd waarin interoperabiliteit tussen Microsoft-platforms samenwerkingsruimtes mogelijk heeft gemaakt voor bedrijven om overal ter wereld informatie te delen, op te slaan en te creëren. Met de opkomst van gedeelde kritieke informatie komt de noodzaak om processen rond data governance en compliance te verbeteren.

Dit artikel behandelt het belang van Microsoft Purview, benadrukt wat het is, wat het voor uw bedrijf kan doen en hoe het het belang vertegenwoordigt van het verbeteren van gegevensbeheer en nalevingsprocessen in het huidige tijdperk van hybride werken.

HET GEZAMENLIJKE BELANG VAN TOEGANKELIJKHEID EN BEVEILIGING VAN GEGEVENS

Terwijl bedrijven zich aanpassen aan de behoeften van bedrijven die zich aanpassen aan een hybride werkmodel, hebben ze services ontwikkeld om het delen van digitale informatie zo eenvoudig mogelijk te maken. Bovendien neemt Microsoft ook stappen om ervoor te zorgen dat alle gevoelige informatie georganiseerd en veilig blijft. De introductie van Microsoft Purview is de volgende grote stap om het belangrijkste asset van uw organisatie te beveiligen: uw data.

WAT IS MICROSOFT PURVIEW?

Microsoft Purview brengt het voormalige Azure Purview en het voormalige Microsoft 365 Compliance-portfolio samen onder één paraplu. Met deze uitgebreide oplossing kunnen organisaties data governance- en complianceprocessen verbeteren door:

  • Het vergroten van de zichtbaarheid van gegevens die in het hele bedrijf zijn opgeslagen.
  • Zorgen voor toegankelijkheid van alle gegevens, inclusief de beveiliging en opties om potentiële risico’s aan te pakken.
  • Verbetering van de beveiliging van alle gegevens die zijn opgeslagen op de platforms van Microsoft.
  • Het optimaliseren van data governance door ervoor te zorgen dat de informatiearchitectuur voldoet aan alle compliance-voorschriften.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN MICROSOFT PURVIEW

Met de gecombineerde functionaliteit van Azure Purview en Microsoft 365 Compliance beheert, beschermt en beheert Microsoft Purview gegevens op een uitgebreidere en eenvoudigere manier. Hier zijn de belangrijkste kenmerken:

  • Beschikbaarheid van gegevens en preventie van gegevensverlies:

Om ervoor te zorgen dat alle werknemers toegang hebben tot DLP-services (Data Loss Prevention), heeft het de DLP-mogelijkheden voor macOS-gebruikers uitgebreid, zodat het apparaat van een werknemer hen niet belemmert om zich te houden aan de juiste procedures voor gegevensbeheer en naleving.

  • Gegevensidentificatie:

Er is een uitgebreide catalogus van gegevensclassificatietypen, met meer dan 50 nieuwe gegevensclassificaties, zodat alle gegevens correct kunnen worden geïdentificeerd, opgeslagen en gedeeld op basis van de gevoeligheid, het belang of de levenscyclusfase.

  • Real-time encryptie van co-authored documenten:

Omdat het belangrijk is om tegemoet te komen aan beveiligingsbehoeften wanneer meerdere apparaten tegelijkertijd toegang hebben tot hetzelfde document, zorgt Microsoft Purview voor zowel efficiëntie als beveiliging door werknemers in staat te stellen in realtime samen gecodeerde documenten te schrijven.

  • Levenscyclusbeheer:

Gegevensbeheer en -naleving zijn afhankelijk van het correct identificeren van gegevens in elk stadium van de levenscyclus. Om deze reden zijn er verbeterde mogelijkheden om documenten die het einde van een specifieke bewaartermijn hebben bereikt, automatisch te labelen.

  • Risicobeheer:

Microsoft Purview bevat een verbeterde analyse van potentiële risico’s in de gegevens van een organisatie. De functie voor risicodetectie en -onderzoek benadrukt aandachtspunten op het gebied van gegevensbeheer en biedt ook suggesties voor bruikbare oplossingen voor deze risico’s.

  • Analyse van de gedragscode:

Er is een functie voor communicatienaleving die potentiële woorden, zinnen of afbeeldingen kan detecteren die mogelijk in strijd zijn met de gedragscodevoorschriften, waaronder intimiderende of bedreigende taal, inhoud voor volwassenen en gevoelige informatie die wordt gedeeld met een onbevoegde persoon. Gebruikers hebben toegang tot compliance-detectiefuncties die schendingen of niet-naleving helpen voorkomen.

Microsoft Purview is een andere toevoeging aan een al indrukwekkend rooster van interoperabele en collaboratieve Microsoft-platforms.

Bron: elantis

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.