Terug naar het overzicht

02 februari 2023

Microsoft Planner krijgt terugkerende taken en rasterweergavefuncties

Microsoft heeft een aantal functies aangekondigd die beschikbaar zijn in Planner. Voor degenen die niet bekend zijn met deze tool, het maakt deel uit van de Microsoft 365-suite die is ontworpen om gebruikers te helpen georganiseerd te blijven met hun taken, zowel op het werk als op school. U kunt het gebruiken om plannen te maken, taken toe te wijzen, over taken te chatten en grafieken van de voortgang van uw team te bekijken.

De eerste is de “zeer gevraagde” terugkerende takenfunctie die wordt geleverd met aangepaste herhalingsinstellingen. In wezen kunnen gebruikers nu taken instellen die vaak terugkeren om zichzelf automatisch te herhalen op basis van hun voorkeursintervallen. Het zal vooral handig zijn voor maandelijkse rapporten, wekelijkse voortgangsbeoordelingen en meer. Dit komt bovenop de reeds bestaande mogelijkheid waarmee gebruikers taken naar een van hun plannen kunnen verplaatsen.

microsoft planner terugkerende taken
microsoft planner terugkerende taken

De volgende is de Grid View-functie waarmee gebruikers hun taken gemakkelijk kunnen bekijken. Volgens Microsoft:

Deze weergave verbetert de manier waarop u communiceert met en inzicht krijgt in de taken waaruit uw plan bestaat, zodat u eenvoudig nieuwe taken kunt toevoegen, snel kunt bewerken en meer details over elk item kunt bekijken zonder dat u afzonderlijke taakdetails hoeft te openen.

Bovendien is deze functie beschikbaar in alle abonnementen, inclusief het tabblad Toegewezen aan mij. Dit betekent dat u alle taken die aan u zijn toegewezen in alle plannen in de Planner op één handige locatie kunt bekijken.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.