Terug naar het overzicht

18 oktober 2022

Microsoft Places onthuld op Ignite 2022

Microsoft heeft Microsoft Places geïntroduceerd op Ignite 2022 als een middel om werkplekken te optimaliseren voor hybride werken. 

De nieuwe app maakt gebruik van intelligentie om te bepalen waar hybride werken plaatsvindt, wat volgens het bedrijf zal leiden tot “verhoogde verbindingen, betrokkenheid en productiviteit” door virtuele en fysieke ruimtes te overbruggen. 

Microsoft Ignite is een jaarlijkse Microsoft-conferentie gericht op IT-professionals. Het toont de nieuwste producten en diensten van het bedrijf, evenals training, inzichten en netwerkmogelijkheden. Dit jaar heeft Microsoft Ignite live plaats gevonden vanuit het Seattle Convention Center (Seattle, Washington, VS) op 12 – 14 oktober.

Jared Spataro, Corporate Vice President voor Microsoft 365, zei: “Wanneer ruimtes betekenis en doel hebben, worden ze plaatsen. Dat komt van mensen die samenkomen, zich verbinden en samen een ervaring delen. Het is wat een huis tot een thuis maakt – en een kantoor dat de moeite waard is om binnen te komen.

“Vandaag ben ik verheugd om Microsoft Places te introduceren, ons nieuwe verbonden werkplekplatform dat hybride en persoonlijk werk opnieuw zal uitvinden. Dit platform levert oplossingen die coördineren waar werk gebeurt, het kantoor moderniseren met intelligente technologie en de werkplek optimaliseren voor veranderende behoeften.

Microsoft Places

Microsoft Places-functies 

Microsoft Places is gemaakt om de kloof tussen persoonlijk en extern werken te dichten. Het is vrijgegeven om samen te vallen met bedrijven die hun werkplekken opnieuw willen ontwerpen om hybride werknemers beter van dienst te zijn. 

Hier is een lijst met de Microsoft Places-functies, die binnenkort als preview-versie beschikbaar zijn: 

Dashboardweergave: Er is een dashboardweergave beschikbaar om weer te geven op welke dagen collega’s op kantoor zullen werken. 

Locatie-indicator: De fysieke locatie van collega’s kan worden gezien of ze op kantoor, op afstand of mobiel zijn. 

Reserveringsviewer: Het is mogelijk om de werkruimten te bekijken die door anderen zijn geboekt om werknemers te helpen kiezen waar ze willen zitten. 

Reisschema: Reistijd kan automatisch worden gepland en de app kan ook inzichten en advies geven over woon-werkverkeer en het verstrijken van de tijd. 

Navigatiehulp: De app kan navigatiehulp bieden op kantoor. Dit helpt verwarring of verdwalen te voorkomen, wat vooral handig is voor gasten en hybride werknemers die niet zo bekend zijn met de kantoorindeling.

Hot desk boeking: Medewerkers kunnen het bureau boeken dat ze willen, misschien een stoel kiezen in de buurt van een collega naast wie ze willen zitten. Wanneer u in de door u gekozen ruimte aankomt, heeft Microsoft Places inclusieve functies om de relaties met collega’s te versterken. Toevallige ontmoetingen stellen werknemers bijvoorbeeld in staat om geïmproviseerde ontmoetingen met elkaar te creëren.

Vergaderruimte boeken: Reserveringen van vergaderruimten kunnen worden gemaakt met de Microsoft Places-app. 

Sentimentinzichten: Inzichten en advies kunnen worden gegeven over het sentiment ten aanzien van hybride beleid, waardoor managers best practices kunnen garanderen. 

Inzichten in ruimtegebruik: Inzichten en richtlijnen zijn ook beschikbaar over ruimtegebruik, waardoor besluitvormers zich kunnen voorbereiden op de toekomst en flexibiliteit in hun werkruimten kunnen opnemen. Deze inzichten kunnen bezettingstrends, energiebesparingsmogelijkheden en gebruiksgegevens omvatten.

Microsoft Places

Microsoft Places-partnerschappen

Spataro legt het belang van zijn partnerschappen voor Microsoft Places uit: “Om ervoor te zorgen dat we de meest urgente uitdagingen oplossen over waar werk gebeurt, werken we samen met bedrijven op het gebied van Connected Workplace.

“Ons ecosysteem van partners zal bovenop het Places-platform bouwen met nieuwe en bestaande oplossingen, waarbij de rijke gegevens van de Microsoft Graph worden benut en verbeterd.

“We zijn er trots op om samen te werken met marktleiders in alle segmenten van de Connected Workplace-markt: Experience, Platform, Infrastructure, Environment en Planning.

“Samen met ons ecosysteem van partners zal Microsoft Places helpen bij het creëren van holistische en impactvolle oplossingen om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van onze klanten op de werkplek.”

Tot de ‘Connected Workplace’-partners van Microsoft behoren Accenture, Appspace, Avanade, CBRE, Genetic, Honeywell, Johnson Controls, JLL, Kastle, RightCrowd, SwiftConnect en meer.

Bron: uctoday

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.