Terug naar het overzicht

17 oktober 2022

Microsoft lanceert ‘Windows 365’-app voor Windows 11 en Windows 10 in preview

Een speciale portal voor Windows 365 is nu beschikbaar voor Windows.

Op Ignite 2022 heeft Microsoft updates geleverd voor zijn Windows 365 “Cloud PC” -service, die vorig jaar werd gelanceerd en waarmee bedrijven een virtuele machine met Windows 10 of Windows 11 in de cloud kunnen opstarten die werknemers kunnen gebruiken. Tot nu toe functioneerde die ervaring voornamelijk via een webbrowser of een speciale externe desktop-applicatie-ervaring, maar nu heeft het bedrijf een preview aangekondigd van zijn nieuwe speciale Windows 365-app.

De nieuwe app, die kan worden gedownload van de Microsoft Store, kunnen werknemers rechtstreeks vanuit de taakbalk of het menu Start toegang krijgen tot de Windows 365-service. De app start een portal naar de startpagina van Windows 365, waar een medewerker zijn uitgegeven cloud-pc’s kan zien en er rechtstreeks verbinding mee kan maken.

Naast de nieuwe app heeft Microsoft ook ‘Windows 365 Government’ aangekondigd, een speciale versie van de Windows 365-service die is ontworpen voor Government Community Cloud- en Government Community Cloud High-klanten in de Verenigde Staten. Bovendien ondersteunt Windows 365 binnenkort de mogelijkheid om Windows 365 Cloud-pc’s in te richten voor werkgevers in ploegendienst of parttime die alleen een Cloud PC nodig hebben gedurende een bepaald aantal uren per dag.

Windows 365 Preview

Ten slotte ondersteunt Windows 365 nu Citrix HDX Plus in preview, wat IT-teams helpt ondersteuning te bieden voor een breder scala aan endpoint-apparaten en randapparatuur. Het biedt ook geavanceerde beveiligings- en beleidscontroles en een betere ervaring in omgevingen met mogelijkheden met een lage bandbreedte.

“Met de nieuwe Windows 365-app hebt u rechtstreeks toegang tot uw Cloud-pc vanaf de taakbalk of het startmenu van Windows 11 en kunt u vervolgens de volledige Windows-ervaring – al uw apps, instellingen en inhoud – naar elk apparaat streamen.

We hebben ook de beschikbaarheid aangekondigd van Windows 365 Government voor Government Community Cloud- en Government Community Cloud High-klanten in de Verenigde Staten. En binnenkort kunnen organisaties Windows 365 Cloud-pc’s inrichten voor werknemers in ploegendienst of parttime tijd die tijdens hun werkdag slechts een Cloud PC nodig hebben.”

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.