Terug naar het overzicht

19 september 2021

Microsoft maakt een nieuwe “Polls”-app voor Microsoft Teams

Microsoft heeft aangekondigd dat ze binnenkort een nieuwe Polls-app voor Microsoft Teams zullen uitbrengen.

De app is echter niet nieuw, maar slechts een resurfacing van dezelfde functionaliteit van de Polls-functie van de Microsoft Teams Forms-app.

Office365 Forms voor Teams

Microsoft zegt volgens feedback van klanten en telemetrie dat ze hebben vastgesteld dat veel mensen niet wisten dat de “Formulieren”-app pollingmogelijkheden biedt in Teams.

Om een ​​betere ervaring te bieden, levert Microsoft een nieuwe Teams-app speciaal voor polling-mogelijkheden.

Nadat u bent gestopt met vergaderingen/chat, is de app “Formulieren” alleen beschikbaar op het kanaaltabblad Teams om enquêtemogelijkheden te bieden.

Gebruikers hoeven zich echter geen zorgen te maken over het verlies van hun oude gegevens. De nieuwe Microsoft Forms-app “Polls” heeft dezelfde functionaliteit, dezelfde service en er is geen noodzaak voor gegevensmigratie.

Voor de eerdere peilingen die zijn gemaakt in de oorspronkelijke app “Formulieren”, gaan deze peilingen niet verloren. Poll-eigenaren kunnen ze nog steeds bekijken in de nieuwe app “Polls”-portal in Teams OF bekijken op de webportalpagina Forms (http://forms.office.com/)

De oorspronkelijke pollingfunctie van de app “Formulieren” wordt stopgezet in Teams-vergaderingen en Teams-chat. De oorspronkelijke enquêtemogelijkheden van de app “Formulieren” op het kanaaltabblad Teams worden niet beïnvloed.

De “nieuwe” app zal dit beginnen uit te rollen, te beginnen in Teams-vergaderingen en vervolgens medio oktober over te gaan naar Teams-chat en naar verwachting eind november voltooid te zijn.

De originele “Formulieren”-app wordt medio november buiten gebruik gesteld van Teams-vergaderingen en wordt eind december uit de Teams-chat verwijderd.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.