Terug naar het overzicht

24 september 2023

GitHub Advanced Security voor Azure DevOps Nu Beschikbaar

Microsoft kondigt de algemene beschikbaarheid van GitHub Advanced Security voor Azure DevOps aan. Deze dienst, ontworpen om ontwikkelaars krachtige tools te bieden, versterkt de Azure DevOps-omgeving met functies zoals geheime scanning, afhankelijkheidsscanning en CodeQL codescanning.

Verbeteringen op Basis van Ontwikkelaarsfeedback

Sinds de openbare preview heeft Microsoft actief feedback verzameld uit de ontwikkelaarsgemeenschap en verschillende cruciale wijzigingen doorgevoerd. Een belangrijke verandering is het verwijderen van de speciale registratievereiste voor de diensten. Nu kan elke Azure DevOps Project Collection Administrator (PCA) Advanced Security-beschermingen inschakelen voor hun organisaties/projecten/repos via de Azure DevOps-configuratie-instellingen. Bovendien kunnen ontwikkelaars kiezen om Advanced Security te activeren op organisatie-, project- of individueel repositoryniveau en is er een optie om Advanced Security automatisch in te schakelen voor nieuw gecreëerde repositories.

Integratie met Microsoft Defender voor Cloud

Een andere opmerkelijke functie is de integratie van Advanced Security met Microsoft Defender voor Cloud (MDC). Deze integratie beoogt ontwikkelaars een geconsolideerd overzicht te bieden van alle Advanced Security-waarschuwingen over hun repositories, of ze nu op Azure DevOps of GitHub zijn, allemaal via een enkele MDC-interface. Deze functie is zonder extra kosten toegankelijk, maar wie kiest voor de betaalde versie krijgt toegang tot verbeterde code-naar-cloud contextualisatiemogelijkheden.

Conclusie

GitHub Advanced Security biedt nu verhoogde beveiliging voor Azure DevOps. Door verbeterde functies en integraties verhoogt het de productiviteit van ontwikkelaars zonder concessies aan beveiliging. Deze algemene beschikbaarheid is een cruciale stap in Microsofts streven naar een veiliger en efficiënter ontwikkelomgeving.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.