Terug naar het overzicht

24 september 2021

Microsoft lanceert Surface Pro 8, Surface Go 3, Surface Duo 2 en meer

Microsoft heeft een reeks nieuwe producten gelanceerd die zich met hun speciale ontwerp op verschillende doelgroepen richten. Hier is een blik op alles wat nieuw is van het huis van Microsoft.

 Microsoft Surface Pro 8

Microsoft heeft tijdens zijn recente lanceringsevenement zijn geheel nieuwe 2-in-1-laptop, de Surface Pro 8, naast een hele reeks andere producten geïntroduceerd. Hoogtepunten van de nieuwe Surface Pro-iteratie zijn onder meer een 120Hz-scherm, Thunderbolt 4-ondersteuning en een nieuw toetsenbord met een nette uitsparing voor Surface Slim Pen 2.

Naast de Surface Pro 8 heeft Microsoft ook zijn nieuwe Surface Slim Pen 2 gelanceerd, nog een 2-in-1 laptop – Surface Go 3, Surface Duo 2 opvouwbare telefoon en vele andere apparaten. Hier is een blik op al deze in detail.

Microsoft Surface Pro 8

Microsoft heeft de Surface Pro 8 gelanceerd als het krachtigste Surface Pro-apparaat ooit. Hiervoor wordt de Surface Pro 8 geleverd met een quad-core 11e generatie Intel Evo-processor en een edge-to-edge 13-inch PixelSense-touchscreen dat nu een verversingssnelheid tot 120 Hz ondersteunt. Er is tot 32 GB RAM in de aanbieding.

De 2-in-1 laptop is speciaal ontworpen voor Windows 11 en maakt gebruik van verschillende functies, zoals de Dynamic Refresh Rate voor optimale en langdurige prestaties. Surface Pro 8 wordt geleverd met twee USB-C Thunderbolt 4-poorten en de Surface Connect-poort om op te laden. De Surface Pro 8 kan dus verbinding maken met meerdere 4K-schermen, of externe opslag of GPU’s.

Surface Slim Pen 2

Surface Slim Pen 2

Het nieuwe Signature-toetsenbord met de Surface Pro 8 wordt nu geleverd met Surface Slim Pen 2 en een uitsparing daarvoor. De stylus laadt op binnen de toetsenborduitsparing en wordt geleverd met een ingebouwde haptische motor die de ervaring van schrijven of schetsen op papier nabootst. Microsoft zegt ook dat de nieuwe stylus wordt geleverd met een Microsoft G6-processor voor verminderde latentie en betere precisie door de nieuwe en opnieuw ontworpen punt.

Surface Go 3

Surface Go 3

Microsoft Surface Go 3 is geïntroduceerd als de meest draagbare 2-in-1 van Microsoft tot nu toe. Het bedrijf zegt dat het nieuwe apparaat krachtiger en capabeler is dan voorheen. Het wordt geleverd met kant-en-klare Windows 11 en sportfuncties om er optimaal gebruik van te maken, zoals gesplitst scherm, starten met één aanraking voor apps zoals Microsoft Teams en meer.

Het beschikt over een 10,5-inch display, Dolby Audio, een webcam en meer voor alle dagelijkse taken waar een 2-in-1 laptop op kan bogen.

Surface Duo 2

Surface Duo 2

Microsoft heeft zijn nieuwe opvouwbare smartphone onthuld onder de naam Surface Duo 2. Net als zijn voorganger wordt de nieuwe opvouwbare smartphone van Microsoft geleverd met twee grote schermen aan weerszijden van een opvouwbare vormfactor die scharniert vanuit het midden. Het wordt nu aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 888-processor en heeft een 8,3-inch PixelSense-scherm wanneer het wordt uitgevouwen, dat een verversingssnelheid van 90 Hz biedt en wordt beschermd door een 3D-glas met nanocoating. Microsoft noemt het de dunste 5G-telefoon ooit gemaakt.

Het nieuwe Microsoft-toestel is voorzien van een drievoudige camera-opstelling aan de achterkant met een 16 megapixel ultragroothoeklens, een 12 megapixel groothoeklens en een 12 megapixel telelens. De laatste twee lenzen worden geleverd met ondersteuning voor optische beeldstabilisatie (OIS). Er is nu een Glance Bar die aan de rand van de Surface Duo 2 verschijnt, zelfs wanneer deze is opgevouwen, en waarmee gebruikers in één oogopslag meldingen kunnen zien.

Surface Duo 2 zal beschikbaar zijn in de kleuren Glacier en Obsidian.

Surface Duo 2-penhoesje

Surface Duo 2 pen cover

Microsoft heeft ook een nieuwe hoes voor de Surface Duo 2 uitgebracht die wordt geleverd met een magneetbevestiging voor de Surface Slim Pen. De hoes bevestigt de Surface Slim Pen over de rechterrand wanneer de Surface Duo 2 is opgevouwen, zodat je altijd op de hoogte bent van de stijlen terwijl je je telefoon draagt. De hoes laadt de Surface Slim Pen zelfs magnetisch op.

Microsoft oceaan plastic muis

Microsoft oceaan plastic muis

Als onderdeel van zijn inzet voor het milieu heeft Microsoft ook een nieuwe plastic oceaanmuis aangekondigd. De schaal van deze muis is gemaakt van 20 procent gerecycled oceaanplastic. De doos waarin de muis wordt verkocht, is 100 procent recyclebaar en Microsoft maakt het gemakkelijker om na gebruik te recyclen via zijn mail-back-programma.

Microsoft Surface Adaptive Kit

Microsoft Surface Adaptive Kit

Een van de meest innovatieve lanceringen in de partij is die van de nieuwe Microsoft Surface Adaptive Kit. De nieuwe toegankelijkheidskit is bedoeld om de hele ervaring van het gebruik van computers voor mensen met een handicap gemakkelijker te maken. De kit bevat een koordlipje om de backstand op de Surface-apparaten gemakkelijker te kunnen openen. Het beschikt over verhoogde toetsenbordstickers voor mensen die blind zijn om het toetsenbord gemakkelijk te gebruiken. Soortgelijke stickers zijn ook beschikbaar voor draden en de bijbehorende poorten op het apparaat.

Microsoft Surface Laptop Studio

Microsoft Surface Laptop Studio

De showstopper van het evenement, Surface Laptop Studio, komt als het krachtigste Surface-apparaat van Microsoft ooit. De laptop heeft een converteerbare vormfactor zodat hij zowel als laptop als als tablet kan worden gebruikt, d.w.z. een Surface Studio-modus voor eenvoudig bekijken en creatieve ervaring.

De Surface Laptop Studio wordt geleverd met quad-core 11e generatie Intel Core i5- en Core i7-processoropties. De eerste wordt geleverd met Intel Iris Xe-graphics, terwijl de Core i7-varianten worden geleverd met Nvidia RTX 3050 Ti GPU met 4 GB VRAM. Geheugenopties omvatten 16 GB tot 32 GB RAM en tot 2 TB verwisselbare SSD-opslag.

De laptop heeft een 14,4-inch PixelSense Flow-scherm met een resolutie van 2400 x 1600 pixels en een verversingssnelheid tot 120 Hz en Dolby Vision. Microsoft zegt dat het een nieuwe flexibele Dynamic Woven Hinge heeft gebruikt die meer duurzaamheid belooft dan voorheen. Er is ook een precisietouchpad met haptische feedback dat is geoptimaliseerd voor Windows 11-bewegingen.

De Surface Laptop Studio wordt ook geleverd met twee USB 4-poorten met Thunderbolt 4, Surface Connect-oplaadpoort en 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Het beschikt over vier Omnisonic-luidsprekers met Dolby Atmos en AI-aangedreven camera voor videogesprekken.

Pre-orders voor Surface Laptop Studio zijn begonnen en het wordt vanaf 5 oktober verzonden voor een startprijs van $ 1.599,99 (ongeveer Rs 1,18 lakh).

Bron: indiatoday

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.