Terug naar het overzicht

23 september 2021

Facebook lanceert zijn eerste DRAAGBARE apparaat voor videobellen

Portal Go kan uit het oplaadstation worden getild en draadloos worden meegenomen.

  • Facebook lanceerde in 2019 voor het eerst de Portal video-oproep slimme schermen in het VK
  • Ze werden gepitcht om families in contact te houden als ze niet in de buurt woonden
  • Het omvat videobellen via Facebook, Zoom, WhatsApp en meer
  • De nieuwe apparaten komen in een draagbare, draadloze en grotere schermversie
  • Facebook zei dat de nieuwe Portal Go £ 199 ($ 199) en de Portal+ £ 349 ($ 349) kost, beide beschikbaar op 19 oktober

Facebook heeft twee nieuwe Portal-apparaten gelanceerd, waaronder de eerste draagbare versie, die van het oplaadblok kan worden getild en draadloos kan worden meegenomen.

De socialemediagigant zei dat de Portal Go wordt geleverd met een 10 inch-scherm en een 12-megapixelcamera, zodat gebruikers familie en vrienden vanaf meer plaatsen kunnen bellen.

Het zal worden vergezeld door de nieuwe Portal + die ook een 12-megapixelcamera heeft, maar een groter 14-inch scherm herbergt. Beide apparaten gaan op 19 oktober in de verkoop.

Facebook is in 2019 begonnen met de verkoop van hun apparaten voor videobellen in het VK om gezinnen te helpen contact te houden met apps zoals Zoom, Facebook Messenger en WhatsApp.

Facebook heeft bevestigd dat de nieuwe Portal Go £ 199 ($ 199) kost en de Portal+ £ 349 ($ 349), beide beschikbaar op 19 oktober.

Het heeft ook Alexa ingebouwd en een reeks privacycontroles, ontworpen om eventuele zorgen over apparaat- en gegevensbeveiliging van zijn gebruikers weg te nemen.

Zowel de Portal Go- als Portal+-apparaten kunnen worden beveiligd met een schermvergrendeling en wachtwoord, bevatten bedieningselementen om de microfoon indien nodig uit te schakelen en hebben een geïntegreerde lensdop om de camera fysiek te blokkeren.

‘Portal is gemaakt met privacy, veiligheid en beveiliging in gedachten’, zei Facebook in een verklaring, eraan toevoegend dat het duidelijke en eenvoudige instellingen heeft, zodat gebruikers de controle kunnen behouden.

Het beschikt ook over end-to-end-codering via WhatsApp-oproepen en komt binnenkort naar Messenger voor contacten en groepen.

Het socialemediabedrijf kondigde ook een aantal updates aan voor de Portal-software, waaronder ondersteuning voor Microsoft Teams vanaf december.

De nieuwe WhatsApp multi-device support tool, die momenteel wordt getest en waarmee mensen WhatsApp op hun telefoon en maximaal vier andere slimme apparaten tegelijk kunnen gebruiken, wordt ook geïntroduceerd in Portal.

De apparaten zullen ook een nieuwe Huishoudmodus bevatten, waarmee de eigenaar de verschillende apps en contacten kan aanwijzen die toegankelijk zijn voor iedereen die de Portal wil gebruiken en die buiten bereik moeten zijn voor gemeenschappelijk gebruik.

Het bedrijf begint het apparaat ook te pitchen bij mensen die thuis werken, als een manier om in contact te blijven met collega’s zonder je laptop of telefoon te gebruiken.

Bron: dailymail

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.