Terug naar het overzicht

10 maart 2023

Microsoft lanceert ChatGPT-4 volgende week

Microsoft is in de voorhoede gebleven van kunstmatige intelligentie-technologie en het lijkt erop dat die trend zich voortzet met de aanstaande release van ChatGPT 4, de taalmodule die de populaire AI-tool ChatGPT aandrijft. De update zal naar verwachting ergens volgende week door de technologiegigant worden vrijgegeven, waardoor de interesse in de veelbesproken AI-tool mogelijk opnieuw wordt aangewakkerd.

Microsoft Duitsland CTO Andreas Braun kondigde tijdens een AI kickoff-evenement aan dat het nieuwe ChatGPT 4-taalmodel “multimodale modellen” zou introduceren, die nieuwe mogelijkheden zullen bieden. Zoals geciteerd door Heise, specificeerde Braun dat het model de capaciteit zou hebben om AI-gegenereerde video’s te maken op basis van tekstuele prompts. “We zullen GPT-4 volgende week introduceren … we zullen multimodale modellen hebben die compleet andere mogelijkheden bieden – bijvoorbeeld video’s,” beweerde hij. Met GPT-4 zou het daarom mogelijk zijn om tekst, afbeeldingen en zelfs video’s te genereren.

De technoloog benadrukte het potentieel van grote taalmodellen zoals GPT en beschouwde het als een “game changer” vanwege het vermogen om “natuurlijke taal” te begrijpen en gespreksreacties te leveren. GPT-4 kan waarschijnlijk worden gebruikt om ChatGPT- en Microsoft-services te verbeteren die worden aangedreven door Bing AI.

Op dit moment is ChatGPT beperkt tot het beantwoorden van gebruikersvragen in tekstformaat. Een aankomende update zal naar verwachting echter een nieuwe interactieve ervaring brengen. Het rapport van Heise geeft ook aan dat “multimodale AI” zoals GPT-4 de standaard tekst-naar-beeldvertaling zou kunnen overtreffen en zou kunnen worden gebruikt om muziek en video’s te maken met minimale invoer.

Microsoft moet de onthulling van GPT-4 volgende week nog verder bevestigen, hoewel het bedrijf op 16 maart een virtuele bijeenkomst plant over de “Future of Work Reinventing Productivity with AI” met CEO Satya Nadella.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.