Microsoft laat werknemers permanent thuis werken.

Volgens een interne memo van The Verge zal Microsoft zijn werknemers permanent vanuit huis laten werken, zelfs als de COVID-19-pandemie voorbij is.

De memo belicht de plannen van het bedrijf om een ‘hybride werkplek’ te creëren. Microsoft zei dat het werknemers in staat zal stellen om minder dan 50% van hun werkweek vrij vanuit huis te werken, maar heeft gezegd dat managers permanent werk op afstand kunnen goedkeuren als het personeel daarom vraagt. Deeltijdwerkuren zullen ook beschikbaar zijn voor medewerkers met toestemming van hun leidinggevende.

Momenteel werkt de overgrote meerderheid van de werknemers van het bedrijf vanuit huis en Microsoft zei eerder dat ze het kantoor pas in januari 2021 zouden heropenen.

Voor degenen wier werk volledig op afstand kan worden gedaan, zijn er opties om te verhuizen – zelfs internationaal – als dit wordt goedgekeurd. Ze zullen hun toegewezen kantoorruimte moeten opgeven, volgens het rapport, maar Microsoft zal de kosten van het thuiskantoor voor permanente externe werknemers dekken.

The Verge meldt dat “de meeste” van de 150.000 werknemers van Microsoft zouden kunnen profiteren van een van deze aanbiedingen voor werken op afstand. Voor sommige functies is echter nog steeds toegang tot de kantoren van het bedrijf vereist, inclusief die waarvoor toegang tot hardwarelabs, datacenters en persoonlijke training vereist is.

“De COVID-19-pandemie heeft ons allemaal uitgedaagd om op nieuwe manieren te denken, te leven en te werken”, zegt Kathleen Hogan, Chief People Officer van Microsoft, in de notitie aan de medewerkers. “We zullen zoveel mogelijk flexibiliteit bieden om individuele werkstijlen te ondersteunen, terwijl we de zakelijke behoeften in evenwicht houden en ervoor zorgen dat we onze cultuur naleven.”

Microsoft is niet het enige bedrijf dat permanent werken op afstand omarmt. Twitter en Square hebben bijvoorbeeld aangekondigd dat personeel voor onbepaalde tijd thuis kan blijven werken, en Facebook voorspelt dat tot 50% van de toekomstige werknemers fulltime op afstand zal werken.

Bron: forbes

Microsoft 365
Geplaatst op
okt 19, 2020
Categorieën