Terug naar het overzicht

24 juni 2023

Microsoft Bing Chat Update: Beeldherkenning Ondersteuning

Microsoft Bing Chat krijgt een grote update op desktops met ondersteuning voor beeldherkenning, ofwel OCR. Deze functie maakt gebruik van het OpenAI’s ChatGPT-4 visiemodel om de objecten in een afbeelding te detecteren en te begrijpen en geeft vervolgens een gedetailleerde beschrijving van de afbeelding met behulp van realistische voorbeelden.

Microsoft rolt de Bing Chat visiefunctie uit naar geselecteerde gebruikers wereldwijd. Na de update zie je een nieuwe optie naast het spraakpictogram, waarmee je afbeeldingen direct naar de chat kunt uploaden of afbeeldingen van het internet kunt plakken en Bing kunt vragen deze te verklaren.

“Beeldherkenning” op Bing Chat

Deze functie wordt officieel “beeldherkenning” genoemd en slechts enkele gebruikers meldden dat ze er toegang toe hadden, wat suggereert dat het mogelijk een willekeurige A/B-test is. Microsoft bevestigde in een verklaring dat Bing Vision naar minder dan 10 procent van de reguliere Bing Chat gebruikers wordt uitgerold, wat onze speculatie van een willekeurige A/B-test bevestigt.

Microsoft stelt dat je kunt verwachten dat de Bing Vision-optie voor iedereen in de komende weken zal verschijnen.

Windows Copilot Integratie & Uitbreiding naar Chrome en Safari

Het is belangrijk om te begrijpen dat de functie ook is opgenomen in Windows Copilot. Je kunt een afbeelding van het bureaublad of de Verkenner slepen, deze in Copilot plaatsen en de AI vragen om de afbeelding uit te leggen of iets soortgelijks te creëren. Tot slot kun je de afbeelding rechtstreeks kopiëren naar PowerPoint, Word of het klembord.

Bing Chat zal binnenkort ook beschikbaar zijn in Chrome en Safari. Microsoft heeft kort Bing Chat ondersteuning in Safari en Chrome getest in mei, en we verwachten binnenkort een officiële aankondiging van de uitbreiding. Het is mogelijk om Bing Chat in Chrome te laten werken door de user agents te wijzigen, maar dit kan overbodig aanvoelen, vooral omdat Bard en andere chatbots gemakkelijk toegankelijk zijn.

Verbeteringen en Toekomstplannen

Naast ondersteuning voor Chrome en Safari is Microsoft van plan om Bing Image Creator te verbeteren met Microsoft’s AI. De functie zal waarschijnlijk beter worden met de integratie van Bing plugins, met functionarissen die suggereren dat Microsoft een “grootschalige plugin-uitrol” plant om de mogelijkheden van Bing chat uit te breiden.

Het bedrijf plant om elke functie om te zetten in een plugin en verschillende facetten van Zoeken te creëren. Microsoft heeft al verschillende significante verbeteringen aangebracht in Bing Chat, zoals het verwijderen van ondersteuning voor Microsoft-accounts.

Vroeger blokkeerde Microsoft gebruikers door ze te dwingen in te loggen met een Microsoft-account. Deze beperking is opgeheven omdat Microsoft nu probeert de acceptatie van Bing AI boven andere services zoals het Microsoft-account of Edge te stimuleren.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.