Terug naar het overzicht

08 december 2021

Facebook Messenger duikt in de zakken van gebruikers met nieuwe betalingsfunctie

Vanaf deze week kunnen Meta’s Messenger-gebruikers in de VS Split Payments uitproberen, een “gratis en snelle manier om de kosten van rekeningen en uitgaven te delen”.

Vóór het bestaan ​​van apps voor het splitsen van rekeningen, was het verdelen van de kosten van betalingen en uitgaven een vervelend proces. Met het bestaan ​​van een handvol onafhankelijke apps is rekenen en soms zelfs communiceren binnen hetzelfde platform een ​​fluitje van een cent. Facebook Messenger herkende het gemak voor gebruikers van dergelijke diensten en besloot om met zijn eigen ‘Split Payments’-functie te komen.

De nieuwe functie is momenteel echter alleen beschikbaar voor gebruikers in de VS, zonder specifieke plannen om elders te lanceren. In wezen helpt de functie gebruikers om een ​​rekening of uitgave onderling te verdelen, rechtstreeks in de Facebook Messenger-app.

Momenteel in de bètatestfase en deze week beschikbaar voor slechts een beperkt publiek, heeft Facebook gezegd dat de functie een groep vrienden of familieleden zal helpen de kosten van een maaltijd of andere rekeningen op een snelle manier te verdelen.

“Als je worstelt met het verdelen (en terugbetalen) van groepsdiners, gedeelde huishoudelijke uitgaven of zelfs de maandelijkse huur, wordt het gemakkelijker. Volgende week beginnen we voor Messenger-fans in de VS met het testen van gesplitste betalingen, een gratis en snelle manier om de kosten van rekeningen en uitgaven te delen”, staat in de blogpost.

Hoe werkt gesplitste betalingen via Facebook Messenger?

Via een groepschat of de Payments Hub hoeven gebruikers alleen maar op de knop ‘Aan de slag’ te klikken in een groepschat of de Payments Hub in Messenger. Van daaruit kunt u een rekening gelijkmatig verdelen of het bijdragebedrag voor elk individu wijzigen – met of zonder uzelf. Na het invoeren van een persoonlijk bericht en het bevestigen van uw Facebook Pay-gegevens, wordt uw verzoek verzonden en kan het worden bekeken in uw groepschatthread.

Messenger is dieper in onze zakken gedoken

Het was in november 2019 toen Facebook Pay voor het eerst werd gelanceerd. Het was een manier om een betalingssysteem op te zetten dat zich uitstrekt over de apps van het bedrijf, niet alleen voor persoonlijke betalingen, maar ook voor andere zaken zoals donaties en e-commerce. Het is ook gemaakt voor een consistente betalingservaring in Meta (Facebook), Messenger, Instagram en WhatsApp.

Slechts een paar maanden geleden voegde Messenger Venmo-achtige QR-codes toe voor betalingen van persoon tot persoon. De QR-codes zijn ook alleen beschikbaar in de VS en stellen iedereen in staat om geld te verzenden of aan te vragen via Facebook Pay, zelfs als ze geen Facebook-vrienden zijn. De functie is ook toegankelijk via het gedeelte ‘Facebook Pay’ in de instellingen van Messenger.

Bron: techhq

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.