Terug naar het overzicht

25 juli 2022

Elke Microsoft Outlook-gebruiker moet deze minst gebruikte functie inschakelen om een betere leider te worden

Microsoft CEO Satya Nadella heeft het over een verborgen functie van Outlook waar elke werknemer, die een leider wil worden, op moet letten. Hij pleit ervoor dat een regelmatig gebruik van deze functie een leider zal helpen om beter contact te maken met zijn teamleden, wat er uiteindelijk toe zal leiden dat werknemers productiever en tevredener worden van de werkcultuur in hun bedrijf.

Onlangs verscheen Satya Nadella, CEO van Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT), samen met Adam Grant, een gerenommeerde psycholoog, op een podcast om de toekomst van werk te bespreken. Hij benadrukte een eenvoudige functie van Microsoft Outlook die leiders helpt de juiste verwachtingen te stellen en flexibiliteit in het werk te bevorderen. Verrassend genoeg gaven de meesten er nooit om om het te gebruiken!

Wereldwijd heeft de werkcultuur sinds de pandemie een enorme verschuiving doorgemaakt. Tech stelt werknemers in staat om vanuit een 9-5 routine te werken. Maar, zegt Nadella, als technologie niet correct wordt ingezet, kan het meer kwaad dan goed doen.

Werknemers worden geconfronteerd met een wrak op het werk dat de druk omvat van het verschuiven van het thuiswerkmodel naar hybride, werken op afstand, angst voor een wereldwijde recessie, enz.; het wordt behoorlijk moeilijk voor een leider om het enthousiasme van het werk te behouden en te presteren als een waardevol teamlid.

Dezelfde dingen werden besproken in de Podcast Taken for Granted, waar Satya Nadella suggereerde dat een leider de vaardigheden moet benutten om flexibiliteit te bieden aan elk individu in het team en hen te motiveren om gemeenschappelijke doelen te bereiken voor organisatorisch voordeel.

Het duo besprak ook dat het problematisch is voor leiders om al deze dingen te beheren terwijl ze zich concentreren op hun werk en carrière. Een eenvoudige oplossing ligt echter al binnen handbereik, maar een leider moet zich ervan bewust zijn dat hij deze correct gebruikt.

De Geheime Saus In Microsoft Outlook

Als u gelooft dat we een andere deep tech-oplossing zullen bepleiten of uitgebreid onderzoek zullen doen om het gedrag van werknemers te begrijpen, vergist u zich zeer. In plaats daarvan richtte Nadella zich op het bieden van flexibiliteit aan werknemers en het begrijpen van hun persoonlijke ruimte.

Tegenwoordig zijn e-mails erg belangrijk, en zelfs een eenvoudige niet-dringende e-mail kan de weekenden van werknemers verpesten door hen inzicht te geven in het werk dat voor hen ligt en een gevoel dat het kantoor altijd achterloopt. Hij stelde voor om de ‘delay-send-optie‘ in Outlook te gebruiken om een geautomatiseerde e-mail te verzenden op het specifieke tijdstip dat u wilt.

De bezorging van een bericht uitstellen

  • Selecteer tijdens het opstellen van een bericht de pijl Meer opties in de groep Labels op het lint.
groep labels in outlook
  • Schakel onder Bezorgingsopties het selectievakje Niet leveren vóór in en klik vervolgens op de juiste leveringsdatum en -tijd.
bezorgopties in outlook
  • Klik op Sluiten.
  • Wanneer u klaar bent met het opstellen van uw e-mailbericht, selecteert u Verzenden.

Nadat u op Verzenden hebt geklikt, blijft het bericht in de map Postvak UIT staan tot op het moment van bezorging.

Het punt dat Nadella maakte, is dat het niet uitmaakt op welk moment of op welke dag je een e-mail naar je collega’s of teamleden stuurt, het belangrijkste is de tijd dat ze deze ontvangen. Elke officiële e-mail met informatie of instructies die geen onmiddellijke actie vereisen, zou werknemers waarschijnlijk pissig maken als deze in het weekend in hun inbox belandt.

Een eenvoudige e-mail die tijdens werkuren wordt verzonden, geeft werknemers een gevoel van verbondenheid, waardoor ze geloven dat de leider zijn persoonlijke ruimte begrijpt. Het verhoogt hun motivatie; als leider zie je het enthousiasme in hun werk.

Maak Van Technologie Geen Uitdaging

De wereld verandert sneller dan ooit tevoren in de geschiedenis. De functie die u momenteel elke dag gebruikt, kan binnen zes maanden verouderd zijn.

Nadella zei dat veel leiders het een uitdaging vinden om te matchen met een snelle fase van modernisering en vaak niet begrijpen dat technologie is ontworpen om mensen gemak en flexibiliteit te bieden.

“Al onze inspanningen om productiever te zijn, werken averechts – en zorgen er alleen maar voor dat we ons nog drukker en meer gestrest voelen”, zegt Oliver Burkeman van The Guardian.

Technologie biedt ons veel gemak in communicatie en het doorgeven van informatie, maar het kan gemakkelijk de privacy van iedereen binnendringen. Nadella suggereerde dat leiders zich moeten concentreren op het leveren van flexibiliteit op het werk door gebruik te maken van de voorgestelde eenvoudige functie van Microsoft Outlook die automatisch zorgt voor privacy en tijd van communicatie.

Leer De Juiste Verwachtingen Te Stellen

Correct gebruik van Outlook is niet het enige dat in de podcast wordt besproken; in plaats daarvan spraken Nadella en Grant over verschillende vitale aspecten die ons een glimp gaven van hoe Nadella wil dat de toekomst van werk eruitziet.

1. Het elimineren van “Triple Peak Day.”

Hybride werkmodellen stellen ons in staat om op ons gemak te werken, maar dit rekt meestal de gebruikelijke 9-5 werkuren op en laat werknemers tijdens hun vrije tijd werken. Microsoft-onderzoekers bestudeerden gegevens van Microsoft Teams, een tool voor videoconferenties, samenwerking en communicatie, en vonden een piek in het werk buiten de reguliere kantooruren, die ze noemden als ‘Triple Peak Day’.

Wanneer de gastheer vroeg, werkt het toestaan van flexibiliteit van kantooruren goed, of koppelt het de werknemer gewoon af van het handhaven van voldoende downtime?

Nadella antwoordde dat het gebied meer onderzoek nodig had.

Hij voegde er echter aan toe dat een beetje hybride piek gebruikelijk is en dat iedereen zoveel flexibiliteit wil bereiken. Dit geeft verder aan dat het eerder voltooien van het werk de werkdag zal verlichten als een last wordt verdeeld. Maar het heeft meer onderzoek nodig voor specifieke conclusies!

2. Fysieke ruimte is nog steeds de beste samenwerkingstool

Kantoren evolueren en werknemers geven de voorkeur aan het thuiswerkmodel, maar Nadella richtte zich op het promoten van een fysieke kantoorruimte voor betere samenwerkingen. Dat is nog een reden waarom techreuzen zich richten op hybride werkmodellen in plaats van de online modus volledig om te schakelen.

Bij Microsoft evalueren onderzoekers tonnen gegevens over hoe werknemers de ruimte moeten gebruiken. Evolutie heeft ons geleerd om fysiek samen te zijn om een gemeenschappelijk doel te bereiken, maar technologie heeft ons gescheiden terwijl we online verbinding maken via videogesprekken of e-mails. Soms wordt het moeilijk voor een leider om medewerkers online te motiveren en moet de ruimte tussen fysiek en digitaal nog worden geëvalueerd.

3. Leiders moeten evolueren voor hybride samenwerkingen

Alle recente verschuivingen in werkpatronen hebben het belang van de toekomst van werk benadrukt en geven aan dat leiders zich moeten ontwikkelen om zich aan te passen aan hybride samenwerkingen. Bedrijven zullen zich lange tijd richten op het bouwen van online en offline werkpatronen. Een leider moet over alle vaardigheden beschikken die nodig zijn om online of offline taken uit te voeren.

Nadella richtte zich sterk op het adopteren van nieuwe vaardigheden om mensen te managen in de nieuwe werkmodellen waar verschillende organisaties momenteel naartoe verschuiven. Hij legde uit: “Vóór de pandemie kon je wegkomen met het creëren van een aantal normen en mensen dwingen tot een of twee [van deze]. Terwijl je nu [überhaupt] uitstekend moet zijn, op elk moment, om werk gedaan te krijgen en om samenwerking te laten plaatsvinden.”

Conclusie

Tijdens de pandemie geloofden we allemaal dat de wereld van offline naar online verschuift, maar toen het allemaal voorbij was en bedrijven werknemers terug naar kantoor riepen, liet het ons allemaal achter in een dilemma van hoe de toekomst van werk eruit zou zien?

In de podcast richtte Nadella zich op enkele cruciale feiten die de komende tijd belangrijk zullen zijn, met name het bieden van ruimte en flexibiliteit in het werk.

Daarmee is het ook waar dat de manier waarop we momenteel werken enorme verschuivingen zal zien, maar er is veel onderzoek en ervaring nodig voordat we volledig verschuiven om een werkend model te verwerven dat goed is voor iedereen.

Vanuit de ogen van Nadella lijkt het erop dat bedrijven met hybride modellen zullen blijven werken; laten we eens kijken welke verrassingen “Future of work” voor ons allemaal met zich meebrengt. Tot die tijd, blijf de delay-send optie in Outlook gebruiken!

Bron: dazeinfo

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.