Terug naar het overzicht

22 oktober 2022

Microsoft Ignite 2022: updates en functies van Microsoft Teams

Tijdens het Ignite-evenement van Microsoft kondigde het bedrijf een reeks updates aan voor zijn Teams-platform.

Avatars:

Mesh-avatars zijn nu beschikbaar als privévoorbeeld voor Microsoft Teams-vergaderingen.

Deze avatars bieden flexibiliteit en keuze in hoe gebruikers verschijnen in een Teams-vergadering, met een aangepaste, geanimeerde versie van zichzelf, waardoor het niet nodig is om hun camera in te schakelen.

Met de Avatars-app uit de Microsoft Teams App Store kunnen gebruikers maximaal drie unieke avatars ontwerpen.

Microsoft Teams Premium:

Het bedrijf introduceert Microsoft Teams Premium, een add-on die in december in preview beschikbaar zal zijn. Het doel is om elk type vergadering persoonlijker en veiliger te maken.

Functies omvatten vergaderhandleidingen om gebruikers te helpen de juiste vergaderervaring te kiezen. Deze omvatten handleidingen voor klantoproepen, een brainstormvergadering of interactie met helpdeskondersteuning. Gebruikers kunnen hun vergaderingen brandmerken met aangepaste logo’s en achtergronden voor de Teams-lobby.

Teams Premium-functies bevatten ook een “intelligente samenvatting” die gebruikers gepersonaliseerde hoogtepunten van vergaderingen geeft om hen te helpen informatie te ontdekken die het belangrijkst is. Op deze manier, zelfs als gebruikers een vergadering op het werk missen, zullen ze nog steeds worden ingehaald door wat er is gebeurd.

Gebruikers kunnen de vergadering ook opnieuw afspelen en automatisch gegenereerde hoofdstukken ontvangen om eenvoudig door de opname te navigeren en hen te helpen de inhoud van een vergaderingsdiscussie te begrijpen.

Teams Premium levert ook live real-time vertalingen in bijschriften voor 40 gesproken talen.

Ten slotte omvatten beveiligingsfuncties geavanceerde vergaderbescherming die het gemakkelijk maakt om vertrouwelijke vergaderingen, zoals bestuursvergaderingen of financiële discussies, te beveiligen.

Teams Premium-functies worden in december 2022 uitgerold als onderdeel van de Teams Premium-preview, met algemene beschikbaarheid in februari 2023. De beschikbaarheid van nieuwe AI-mogelijkheden, zoals intelligente vergaderingen, zal in de eerste helft van 2023 worden uitgerold.

Microsoft Teams Telefoon Mobiel:

Microsoft Teams Phone Mobile, nu algemeen beschikbaar, is een zakelijke mobiele belervaring die wordt aangeboden in samenwerking met telecomoperators.

Met Teams Phone Mobile is Microsoft Teams geïntegreerd met de native dialer van een gebruiker op het mobiele apparaat, zodat gebruikers hun mobiele telefoon kunnen gebruiken zoals ze altijd doen, terwijl de organisatie zakelijke belfuncties en -beleid op deze mobiele apparaten kan inschakelen. Gesprekken worden zonder onderbrekingen over netwerken en apparaten verplaatst en kunnen ook worden omgezet van mobiele netwerken naar op internet gebaseerde videogesprekken in Teams.

Teams Phone Mobile is nu beschikbaar bij Rogers in Canada en Telia in Zweden. Verizon, Deutsche Telekom, BT en Swisscom zullen binnenkort worden gelanceerd, met meer operators die naar verwachting zullen toetreden.

Nieuwe chat- en samenwerkingsfuncties:

Videoclips zijn nu algemeen beschikbaar en bieden een persoonlijker tintje en versterken de verbindingen. Gebruikers kunnen opnemen, verzenden, bekijken en beantwoorden vanaf desktop of mobiel. De ontvanger van de videoclip kan de video in zijn chat afspelen en antwoorden met een chatbericht of een eigen videoclip.

Een aankomende functie genaamd Expanded Reactions stelt gebruikers in staat om op een creatievere manier te reageren en feedback te uiten met meer dan 800 Teams-emoji’s. Uitgebreide reacties zullen in november algemeen beschikbaar zijn.

Andere functies zijn onder meer een delete-chatfunctionaliteit, voorgestelde reacties en de mogelijkheid om berichten te plannen

Microsoft Places:

Microsoft Places is een nieuwe werkplek-app die ruimtes optimaliseert voor hybride werk. De app maakt gebruik van intelligentie om te optimaliseren waar werk gebeurt in hybride werk, door virtuele en fysieke ruimtes te verbinden om meer verbindingen, betrokkenheid en productiviteit te stimuleren.

De Microsoft Places-app biedt een dashboardweergave van de dagen waarop mensen in het team of in het samenwerkingsnetwerk op kantoor zijn, en biedt een functie die de fysieke locatie van mensen aangeeft (op kantoor, op afstand of mobiel).

De app toont gebruikers ook de werkruimten die andere gebruikers hebben geboekt, zodat iemand er indien nodig een in de buurt kan boeken.

Updates voor teams-platform voor ontwikkelaars:

Teams Live Share SDK (software development kit) stelt ontwikkelaars in staat om elke app, wanneer deze wordt gedeeld in een Teams-vergadering, om te zetten in een real-time samenwerkingservaring voor meerdere gebruikers.

Teams Live Share SDK-functies omvattende toevoeging van Canvas-tools waarmee deelnemers vergaderingen in realtime kunnen markeren met virtuele pennen, markeringen en markeerstiften, en de mogelijkheid voor ontwikkelaars om hun Teams Live Share-apps wereldwijd te publiceren.

Uitbreiding van Teams-apps naar Outlook en Office:

Met behulp van de Teams 2.0 JS SDK die is aangekondigd op Microsoft Build 2022, kunnen ontwikkelaars productie-apps bouwen die Teams-pagina’s en berichtextensies uitbreiden naar Teams, Outlook en Office met behulp van één app en implementatiemodel. Deze apps kunnen worden uitgevoerd op Win32 en webversies van Microsoft 365, met een voorbeeld van de beschikbaarheid van apps op Android-apparaten.

Teams Toolkit in Visual Studio: 

Microsoft Teams Toolkit is nu onderdeel van Visual Studio, Microsofts vlaggenschip Integrated Development Environment (IDE). Ontwikkelaars kunnen Visual Studio nu gebruiken om rijke, collaboratieve apps te bouwen die werken in Teams en kunnen teams-app-ervaringen ook uitbreiden naar Outlook en Office.com.

Bron: itworldcanada

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.