Terug naar het overzicht

16 oktober 2022

Microsoft Mesh-avatars beschikbaar voor Preview

Teams-gebruikers kunnen nu hun aangepaste avatars zien voordat ze deelnemen aan vergaderingen.

Microsoft heeft bevestigd dat Mesh-avatars beschikbaar zullen zijn voor Teams-gebruikers in Preview.

De aankondiging werd gedaan tijdens Ignite 2022 en betekent dat gebruikers hun aangepaste avatars kunnen zien voordat ze deelnemen aan een Teams-vergadering.

De avatars zijn ontworpen om flexibiliteit en keuze te bieden in hoe gebruikers in een Teams-vergadering worden weergegeven zonder hun camera’s aan te hoeven zetten.

Avery Salumbides, Product Marketing Manager bij Microsoft, merkte op:  Bij Microsoft zijn we toegewijd aan het aanbieden van innovatieve oplossingen om samenwerking aan te moedigen en de verbinding te verbeteren, ongeacht de werklocatie.

“Een van onze nieuwste oplossingen is Mesh-avatars voor Microsoft Teams – een van onze eerste stappen om metaverse-ervaringen voor klanten mogelijk te maken.

“Met Mesh-avatars kunnen werknemers verbinding maken met aanwezigheid in Microsoft Teams-vergaderingen zonder hun camera aan te zetten.

“Ze kunnen zichzelf vertegenwoordigen zoals ze willen verschijnen door de avatar te kiezen die bij hun specifieke vergadering past: van casual, professioneel of van dag tot dag.”

Wat is Microsoft Mesh?

Microsoft kondigde Mesh voor het eerst aan tijdens Ignite 2021.

Mesh is een volledig virtuele wereld die toegankelijk is via verschillende apparaten en bevat meerdere subwerelden en digitale activa om een “levensechte” ervaring te bieden.

Het platform lijkt bijna op het metaversum; het probeert echter niet alle bestaande virtuele werelden samen te brengen om een verenigde en universele ruimte te creëren.

In plaats daarvan is Mesh een Microsoft-aanbod en zal het een Microsoft- en Teams-first-ervaring blijven bieden.

Mesh voor Teams is een mixed reality-overlay waarmee Teams-gebruikers kunnen samenwerken in virtuele ruimtes, met 3D-inhoud kunnen werken en toegang hebben tot Teams vanuit hun mixed reality-bril en VR-headsets.

Volgens de Microsoft Mesh-webpagina biedt de HoloLens 2 van het bedrijf de beste ervaring van Mesh, omdat de “meeslepende mixed reality-mogelijkheden” gebruikers in staat stellen om “verbinding te maken en te co-creëren met anderen vanuit het comfort van waar je ook werkt”.

Het doel is om een meeslepende samenwerkingservaring te creëren voor Microsoft Teams-gebruikers.

Mesh-avatars gebruiken

Teams-gebruikers kunnen de Avatars-app, die te vinden is in de Microsoft Teams App Store, gebruiken om maximaal drie unieke avatars te ontwerpen.

Volgens Microsoft zijn er honderden aanpassingsopties met fysieke kenmerken, accessoires en meer.

mesh avatars in teams.png

Zodra een gepersonaliseerde avatar is gemaakt, kan deze worden gebruikt in een Teams-vergadering door de optie te selecteren in het menu “effecten en avatars” voordat u deelneemt aan de vergadering.

Eenmaal in de vergadering kunnen gebruikers kiezen uit een breed scala aan gebaren om te reageren op verschillende onderwerpen.

Je kunt hier klikken om al het Microsoft Teams-nieuws van Ignite 2022 te bekijken.

Bron: uctoday

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.