Terug naar het overzicht

13 november 2022

Microsoft heeft Games voor op het werk-app uitgebracht

Microsoft heeft een Games voor op het werk-app voor Teams uitgebracht, zodat je Solitaire, Minesweeper, Wordament en IceBreakers kunt spelen met je collega’s.

Meestal wil een bedrijf misschien dat zijn werknemers gefocust blijven op het werk, maar Microsoft lijkt het tegenovergestelde denkproces te hebben. Het bedrijf heeft een nieuwe app voor Microsoft Teams uitgebracht genaamd Games for Work, en het is precies wat de titel suggereert.

Deze app bevat een reeks games van Microsoft, of dat nu Microsoft Casual Games of Xbox Game Studios is, en ze zijn bedoeld om een manier te bieden om een mentale pauze te nemen en contact te maken met je collega’s tijdens downtime. De spellen kunnen worden gespeeld in de multiplayer-modus, waardoor tussen de twee en 250 mensen samen kunnen spelen, zodat je je vaardigheden kunt vergelijken.

“Meer dan 3 miljard mensen over de hele wereld spelen games en spelen een cruciale rol bij het samenbrengen van mensen , vooral in de afgelopen jaren”, zegt Jill Braff, General Manager of Integrations and Casual Games, Microsoft. “Games bevorderen creativiteit, samenwerking en communicatie op krachtige en unieke manieren, en we kunnen niet wachten om te zien hoe de Games for Work-app op Microsoft Teams productiviteit inspireert en verbindingen op de werkplek bevordert.”

De games in de app bevatten Windows-klassiekers zoals Solitaire en Minesweeper, die waarschijnlijk vertrouwd zullen aanvoelen met de versies die beschikbaar zijn in de Microsoft Store. Er is ook Wordament, een meer competitief spel dat werkt met maximaal 250 spelers. De Teams-versies zijn vrij van advertenties, wat in ieder geval betekent dat u niet zoveel tijd hoeft te verspillen aan het wegklikken van advertenties of het per ongeluk openen ervan. Er is ook een vrij uniek spel voor de werkplek genaamd IceBreakers, dat collega’s vragen stelt, zoals of ze de voorkeur geven aan ananas of pepperoni op pizza. Het is een manier om je collega’s te leren kennen en gesprekken over je interesses op gang te brengen.

Microsoft Sollitaire voor Teams

Als je deze games wilt proberen, moet je de Games voor op het werk-app downloaden van de Teams-marktplaats. De app is alleen beschikbaar als je een werk- of schoolaccount hebt, dus het werkt niet met persoonlijke Teams-accounts.

Bron: xda-developers

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.